Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Kommentar:

Idrettsbydelen Nordre Aker trenger nye anlegg

Nordre Aker Venstre vil ruste opp bydelens idrettsanlegg, skriver Erik Borge Skei og Dag Gaute Gaasemyr. Dette bildet er fra Korsvollbanen. (ARKIVFOTO)

Nordre Aker er idrettsbydelen fremfor noen, og har spesielt stolte tradisjoner innen langrenn og fotball. Venstre går til valg på bedre vilkår for idretten i bydelen, skriver Erik Borge Skei og Dag Gaute Gaasemyr.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.12.2015 kl 15:09

Et bredt idrettstilbud bidrar til gode nærmiljø, og er viktig for helse, integrering og en sunn oppvekst. Forskning viser at fysisk aktivitet virker positivt på barn og unges læringsevne.

Bydel Nordre Aker troner på toppen når det gjelder idrettsdeltagelse, men selv om vi har fått til mye de siste årene, er det fortsatt mangel på anlegg. Det ønsker vi å gjøre noe med i neste bystyreperiode.

Som en del av satsingen på breddeidrett fra Oslo Venstres side, med utbygging av idrettsanlegg over hele byen de neste årene, vil Nordre Aker Venstre følge opp lokalt. Vi har jobbet hardt for et nytt offentlig tilgjengelig badeanlegg i bydelen.

Bystyret har nå vedtatt å bygge nytt hovedbad på Tøyen og tre større områdebad. Ett av disse bør komme i Nordre Aker. Vi har god lokalisering langs T-baneringen. Sogntomta og Nydalen er av de mest aktuelle. Sted besluttes i neste bystyreperiode.

Så må Korsvollhallen ferdigstilles innen 3-4 år. Da får Korsvoll et tilnærmet komplett anlegg. I tillegg må Kollbanen rustes opp. Vi vil også jobbe for en bane for 7-er fotball på Gaustad samtidig som Lyn får rehabilitert sin gamle kunstgressbane på Kringsjå. Nordre Aker Venstre vil også realisere et kunstisanlegg på Skeidbanen. Dette nye anlegget må prioriteres høyere – til glede for barna og Skeid.

Bystyret har nå vedtatt å bygge nytt hovedbad på Tøyen og tre større områdebad. Ett av disse bør komme i Nordre Aker

Til høsten står nytt skianlegg på Linderudkollen ferdig. Det åpner muligheten for å få større arrangementer innen skisport til bydelen.

Venstre vil de neste årene jobbe for å videreutvikle Lyns anlegg på Kringsjå, og bygge ny lysløype fra Sognsvann til Grinda. Dermed får vi koblet hele markasonen fra Hammeren til Sognsvann sammen, lyssatt. I tillegg må vi utvikle nye rulleskitraseer. Veiskulder inn i Maridalen kommer ikke før tentativt 2018, og vi må også se på andre løsninger.

Oslo har tidligere fått kritikk for manglende satsing på idrettsanlegg. Men i Aftenposten 28. juni angir leder i Oslo idrettskrets, Norvald Moe, at det nå er økt gjennomføringskraft. Hele 700 millioner investeres i 2015. For et parti som gikk inn i byråd og overtok ansvaret for idrett fra 2011 er en slik optimisme hyggelig, og må forplikte videre.

Nordre Aker er idrettsbydelen fremfor noen, og har spesielt stolte tradisjoner innen langrenn og fotball. Bydelens idrettslag og mange frivillige fortjener ros. Nå må vi sammen jobbe videre for å gi gode rammevilkår, ikke minst gjennom klubbaserte anlegg. Det vil gjøre Nordre Aker til en enda bedre bydel for aktive unge og gamle.


Ved å satse på et allsidig tilbud innenfor breddeidrett, legger vi også til rette for rekruttering av framtidige topputøvere til idrettsgrener bydelen har hevdet seg i. Venstre går til valg på bedre vilkår for idrett i bydel Nordre Aker.

Erik Borge Skei
Bystyrekandidat Oslo Venstre

Dag Gaute Gaasemyr
Bydelsutvalgskandidat Nordre Aker Venstre

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.


Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...