Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

«Sogn og Solvang kolonihager må sikres»

Bente M. Larsen, Arbeiderpartiets BU-lederkandidat, og kolonist på Solvang. Foto: PRIVAT

Tida går fort. Med det store tomtebehovet til boligformål Oslo vil få i åra som kommer, vil kolonihagene garantert igjen komme under press, skriver Arbeiderpartiets BU-lederkandidat.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.09.2015 kl 21:13

Jeg registrerer med interesse at verken Høyre eller Fremskrittspartiet i det borgerlig styrte bydelsutvalget i Nordre Aker, ikke har et eneste ord om bevaring av bydelens to kolonihager, Sogn og Solvang, i sine partiprogrammer.

Kanskje kolonihagene er utelatt i de to partienes programmer fordi de tror at de vil eksistere for evigheten?

Ingen bydel i Oslo har tilsvarende grønne lunger i sin midte. Disse kolonihagene, og de andre spredt over det øvrige Oslo, er en fantastisk ressurs for å opprettholde byens grønne arealer til fritid og avkopling.

Og de er ekstremt populære. Som et eksempel: I Sogn hagekoloni er det 204 hytter. I siste søknadsrunde var det 2443 som meldte seg som interessenter i tilfelle noen skulle avslutte sitt hytteengasjement. Det er minimum 10 års ventetid for å få sin lille flekk i en av Oslos kolonihager. Det forteller det meste.

For veldig mange er drømmen er en liten hytte, med en hageparsell. Midt i byen. Foto: PRIVAT


Kanskje kolonihagene er utelatt i de to partienes programmer, fordi de tar hagene som en selvfølge, fordi de tror at de vil eksistere for evigheten? Slik er det imidlertid ikke.

Da det borgerlig styrte Oslo i 1999 forsøkte seg på å konvertere kolonihagene til andre formål, utløste det veldige lokale protester. Det endte den gang med at det ble inngått en 25 års festeavtale med Oslo kommune. Tida går fort. Med det store tomtebehovet til boligformål Oslo vil få i åra som kommer, vil kolonihagene garantert igjen komme under press.

Nordre Aker Arbeiderparti har i sitt bydelsprogram programfestet «å sikre at kolonihagene i bydelen bevares». Oslo Arbeiderparti sier det slik i sitt program: «Bevare eksisterende og etablere nye parsell- og kolonihager».

Arbeiderpartiet garanterer med andre ord Oslo kolonihager for enhver kjent framtid. Jeg lurer på om Høyre vil inngå en tilsvarende forpliktelse?

Bente M. Larsen
BU-lederkandidat, Nordre Aker Arbeiderparti
Nr. 28 på Arbeiderpartiets bystyreliste


BÅDE HØYRE OG FRP SVARER PÅ ARBEIDERPARTIETS UTFORDING: HVA DE SKRIVER KAN DU LESE HER!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...