Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

– Folk må slutte å kjøre så mye bil

Stort valg ved Aktivitetsskolen Grefsen mandag - her fra venstre Thea Louise, Lucas, Benjamin og Frikk. Foto: Grefsen AKS

Det sier Benjamin (9) fra Grefsen skole, som mandag fikk avgitt sin stemme i «skolevalget». Barn er opptatt av miljø. Sjekk hvilke partier som fikk flest stemmer av Grefsen-elevene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.09.2015 kl 14:59

GREFSEN: Mandag er valgdagen er grunnskolen er stengt. Men Aktivitetsskolen holder åpen, og Grefsen AKS benyttet for første gang anledningen til nettopp å holde valg.

– I forbindelse med at det er 18-årsgrense for å stemme, så synes vi det var greit at aldersgrensen for vårt valg, var tredje og fjerdeklasse. 58 barn har stemt, selvsagt var det helt valgfritt om man ville stemme eller ikke, forteller Rachid Elazzouzi ved aktivitetsskolen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kø i valglokalet på Grefsen. Foto: Grefsen AKS

Det ble rigget opp stands i idrettshallen ved skolen, så barna kunne orientere seg om
de forskjellige partiene.

Benjamin (9) er godt fornøyd med valget han har tatt.

Elevene fra Grefsen Aktivitetsskole fikk lære om de ulike partiene før de avla stemme i det svært lokale skolevalget mandag. Foto: Grefsen AKS

Miljø

– Ja, jeg er sikker på at jeg har stemt riktig, vi snakker om politikk hjemme også. Jeg vet en del om Rødt, Venstre, og Høyre, men også litt om de andre partiene, forteller Benjamin.

Han er blant annet opptatt av miljø.

– Det jeg synes er viktig er at folk slutter å kjøre så mye bil. Jeg synes vi heller må sykle og gå mer, og forurense minst mulig. En annen ting, jeg liker ikke sånne partier som ikke vil slippe inn flyktninger til landet. For flyktningene trenger et bedre liv, oppfordrer Benjamin.

LES OGSÅ: De to videregående skolene ligger ett t-banestopp fra hverandre, men skolevalget viser at de har helt ulike politiske preferanser

Elevene fra Grefsen Aktivitetsskole fikk lære om de ulike partiene før de avla stemme i det svært lokale skolevalget mandag. Foto: Grefsen AKS

– Føler at vi betyr noe i valget

– Det er veldig gøy at AKS lager valg. Vi får lov å liksomstemme, så føler vi også at vi betyr noe i valget og får sagt hva vi mener. Noen brukte hundre år på å bestemme seg, men jeg visste hva jeg skulle stemme! sier Benjamin og forteller at han har planer om å følge valget utover kvelden.

Solveig (8) synes også det var stas å få lov å stemme for første gang.

Idrett

– Det var skikkelig gøy. Jeg kan litt om noen partier, og visste hva skulle stemme. Men hadde jeg kjent en politiker med veldig mye makt, så vet jeg ikke helt hva jeg skulle bedt han forandre på, for jeg synes jo at jeg har det veldig bra, sier Solveig.

Solveig her til venstre ved siden av Emilie ved AKS. Foto: Grefsen AKS

Hun driver forøvrig med turn og fotball.

– Viktig for meg at det er idrettsbaner og sånn, så de som vil drive med idrett har mulighet til det. Jeg tror også jeg skal følge litt med på valget på TV i kveld, sier Solveig.

Brakseier

Det var miljøpartiene som gikk av med seieren på Grefsen Aktivitetsskole i dag. Av 58 stemmer, ble det følgende partifordeling: 24 stemmer til SV, 13 til Miljøpartiet de Grønne, ni stemmer til Høyre, seks stemmer til Venstre, tre stemmer til Arbeiderpartiet, to til KrF og én stemme til Senterpartiet.

De er viktig at alt blir riktig når det skal stemmes. Foto: Grefsen AKS

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Høyre på topp

I en annen, svært uoffisiell avstemning, på Nordre Aker Budstikkes nettsider, er det Høyre som er den store vinneren. Av de i overkant av 100 personene som har stemt så langt har Høyre 31 stemmer, mens Arbeiderpartiet og Venstre har 15 stemmer hver. MDG og Frp har henholdsvis 12 og 11 stemmer.

Vinneren på Grefsen AKS, SV, har i avstemningen på Nab.no bare 8 stemmer.

Se alle resultatene, og gi din egen stemme, i denne saken!

LES OGSÅ:

LES MER OM VALGET PÅ NORDRE AKER BUDSTIKKES VALGSIDER!

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...