ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Grønt spark til Høyre og Arbeiderpartiet

MDG: For første gang er Miljøpartiet De Grønne inne i bydelsutvalget, og det med to representanter. Her med Liv Derås Bjørnstad som blir fast representant, og Halvard Sutterud som blir vara. Mattis Ulvang får MDGs andre BU-plass. Bak er Per H. Christiansen (H) som blir ny BU-leder. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Miljøpartiet De Grønne «rapper» én representant fra Høyre og én fra Arbeiderpartiet, og oppfyller det «hårete målet» om bydelsrepresentasjon. Samtidig blir bydelsutvalget yngre.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.10.2015 kl 13:07

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

NORDRE AKER: – I Nordre Aker tar vi sikte på å få inn to representanter (i bydelsutvalget, jorun.anm.). Det er et hårete mål, men ikke umulig å oppnå, sa MDGs førstekandidat til bydelsutvalget, Liv Derås Bjørnstad før valget.

Nå er stemmene til bydelsutvalget ferdig opptalt, og valgkometen Miljøpartiet De Grønne får begge de to representanter de drømte om, inn i bydelsutvalget (BU) i Nordre Aker.

Mandatfordeling:

  • H – 5
  • AP – 4
  • V – 2
  • MDG – 2
  • SV – 1
  • FRP – 1

Det blir veldig lærerikt å komme inn i BU og påvirke Nordre Aker i grønn retning

– Samarbeider gjerne med alle

SAMARBEID: Kommende BU-leder, Per H. Christiansen fra Høyre, i samtale med kommende MDG-representant Liv Derås Bjørnstad og vara Halvard Sutterud. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

ANNONSE

MDG blir med det like store som Venstre, som beholder sine to mandater. Og de passerer både SV (én representant) og Fremskrittspartiet (én representant).

Miljøpartiet De Grønne gjorde et brakvalg i kommunevalget (representasjon til bystyret) i Nordre Aker, og ble bydelens fjerde største parti med 8,5 prosent av stemmene. Det er foreløpig kun mandatfordelingen til BU som er offentliggjort av Oslo kommune, men det ser altså ut som om bydelens befolkning har stemt ganske likt i bydelsvalget.

– (Vi) samarbeider gjerne med alle partier. Det blir veldig lærerikt å komme inn i BU og påvirke Nordre Aker i grønn retning, sa Bjørnstad til Nordre Aker Budstikke tidligere denne uka.

Fortsatt blått flertall

BU-LEDER: De borgerlige beholder flertallet i BU, selv uten MDG-støtte, og dermed ligger alt til rette for at Høyres Per H. Christiansen blir ny leder av bydelsutvalget, etter partifelle Bent Gether-Rønning. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Både Høyre og Arbeiderpartiet mister én kandidat hver, til fordel for MDG. Høyre går ned fra seks til fem BU-representanter, mens Arbeiderpartiets gruppe krymper fra fem til fire.

ANNONSE

Det knyttet seg spenning til om et MDG-inntog kunne rokke ved det borgerlige flertallet i BU. Det gjør det ikke. Den borgerlige blokka, med Høyre, Venstre og Frp får åtte av i alt 15 representanter og beholder flertallet, uavhengig av De Grønnes støtte.

Dermed heter – etter alle solemerker – den nye BU-lederen i Nordre Aker Per H. Christiansen. 70-åringen er Høyres BU-lederkandidat, og overtar stafettpinnen etter Bent Gether-Rønning (H), som ikke stilte til gjenvalg.

LES OGSÅ: Nordre Aker er fortsatt blått

Høyre har hatt bydelsutvalgslederen siden bydelsreformen i 2004, da bydel Nordre Aker ble opprettet.

BU-sammensetningen i Nordre Aker 2015-2019

1. Per Henry Christiansen (Høyre) f. 1945
2. Linda Granlund (Høyre) f. 1974
3. Sidsel Kjeldaas Salte (Høyre) f. 1943
4. Ingeborg Tryti (Høyre) f. 1995
5. Per Morten Klette (Høyre) f. 1968
6. Bente M. Larsen (Arbeiderpartiet) f. 1964
7. Therese Ustvedt (Arbeiderpartiet) f. 1979
8. Bjørn Gilbert (Arbeiderpartiet) f. 1941
9. Terje Olav Moen (Arbeiderpartiet) f. 1956
10. Andreas Skjæret (Venstre) f. 1990
11. Ingeborg Briseid Kraft (Venstre) f. 1989
12. Liv Derås Bjørnstad (Miljøpartiet De Grønne) f. 1984
13. Mattis Ulvang (Miljøpartiet De Grønne) f. 1990
14. Heidi Rømming (Sosialistisk Venstreparti) f. 1958
15. Hans Arthur Kielland Aanesen (Fremskrittspartiet) f. 1951

Ung omveltning

Sju av de valgte representantene har vært del av bydelsutvalget som representanter eller varaer i inneværende periode. I tillegg har Heidi Rømming fra SV BU-erfaring fra tidligere Bydel Sogn, og har også sittet i bystyret. De syv øvrige er så vidt Nordre Aker Budstikke kjenner til, nye i BU-sammenheng.

ANNONSE

Samtidig gjennomgår BU et generasjonsskifte. Seks av de 15 representantene i bydelsutvalget er under 40 år, og alle disse debuterer som bydelsutvalgsrepresentanter. Yngst er Høyres nykommer Ingeborg Tryti på 20 år.

Samtidig representerer det nye bydelsutvalget befolkgningen godt, aldersmessig, ved å ha representanter som er i 20-, 30-, 40-, 50-, 60- og 70-årene.

NB! Valgresultatene skal godkjennes av valgstyret i Oslo kommune onsdag 23. september. Dermed kan det i teorien komme endringer i det endelige resultatet i neste uke.

LES MER OM VALGRESULTATENE:

EXIT: Det avtroppende bydelsutvalget, etter at de hadde gjennomført sitt siste møte 17. september, før de nyvalgte trer inn for kommende fireårsperiode. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

ANNONSE

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE