Nordre Aker Budstikke

Grønt spark til Høyre og Arbeiderpartiet

MDG: For første gang er Miljøpartiet De Grønne inne i bydelsutvalget, og det med to representanter. Her med Liv Derås Bjørnstad som blir fast representant, og Halvard Sutterud som blir vara. Mattis Ulvang får MDGs andre BU-plass. Bak er Per H. Christiansen (H) som blir ny BU-leder. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Miljøpartiet De Grønne «rapper» én representant fra Høyre og én fra Arbeiderpartiet, og oppfyller det «hårete målet» om bydelsrepresentasjon. Samtidig blir bydelsutvalget yngre.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.10.2015 kl 13:07

NORDRE AKER: – I Nordre Aker tar vi sikte på å få inn to representanter (i bydelsutvalget, jorun.anm.). Det er et hårete mål, men ikke umulig å oppnå, sa MDGs førstekandidat til bydelsutvalget, Liv Derås Bjørnstad før valget.

Nå er stemmene til bydelsutvalget ferdig opptalt, og valgkometen Miljøpartiet De Grønne får begge de to representanter de drømte om, inn i bydelsutvalget (BU) i Nordre Aker.

Mandatfordeling:

  • H – 5
  • AP – 4
  • V – 2
  • MDG – 2
  • SV – 1
  • FRP – 1

Det blir veldig lærerikt å komme inn i BU og påvirke Nordre Aker i grønn retning

– Samarbeider gjerne med alle

SAMARBEID: Kommende BU-leder, Per H. Christiansen fra Høyre, i samtale med kommende MDG-representant Liv Derås Bjørnstad og vara Halvard Sutterud. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP


MDG blir med det like store som Venstre, som beholder sine to mandater. Og de passerer både SV (én representant) og Fremskrittspartiet (én representant).

Miljøpartiet De Grønne gjorde et brakvalg i kommunevalget (representasjon til bystyret) i Nordre Aker, og ble bydelens fjerde største parti med 8,5 prosent av stemmene. Det er foreløpig kun mandatfordelingen til BU som er offentliggjort av Oslo kommune, men det ser altså ut som om bydelens befolkning har stemt ganske likt i bydelsvalget.

– (Vi) samarbeider gjerne med alle partier. Det blir veldig lærerikt å komme inn i BU og påvirke Nordre Aker i grønn retning, sa Bjørnstad til Nordre Aker Budstikke tidligere denne uka.

Fortsatt blått flertall

BU-LEDER: De borgerlige beholder flertallet i BU, selv uten MDG-støtte, og dermed ligger alt til rette for at Høyres Per H. Christiansen blir ny leder av bydelsutvalget, etter partifelle Bent Gether-Rønning. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Både Høyre og Arbeiderpartiet mister én kandidat hver, til fordel for MDG. Høyre går ned fra seks til fem BU-representanter, mens Arbeiderpartiets gruppe krymper fra fem til fire.


Det knyttet seg spenning til om et MDG-inntog kunne rokke ved det borgerlige flertallet i BU. Det gjør det ikke. Den borgerlige blokka, med Høyre, Venstre og Frp får åtte av i alt 15 representanter og beholder flertallet, uavhengig av De Grønnes støtte.

Dermed heter – etter alle solemerker – den nye BU-lederen i Nordre Aker Per H. Christiansen. 70-åringen er Høyres BU-lederkandidat, og overtar stafettpinnen etter Bent Gether-Rønning (H), som ikke stilte til gjenvalg.

LES OGSÅ: Nordre Aker er fortsatt blått

Høyre har hatt bydelsutvalgslederen siden bydelsreformen i 2004, da bydel Nordre Aker ble opprettet.

BU-sammensetningen i Nordre Aker 2015-2019

1. Per Henry Christiansen (Høyre) f. 1945
2. Linda Granlund (Høyre) f. 1974
3. Sidsel Kjeldaas Salte (Høyre) f. 1943
4. Ingeborg Tryti (Høyre) f. 1995
5. Per Morten Klette (Høyre) f. 1968
6. Bente M. Larsen (Arbeiderpartiet) f. 1964
7. Therese Ustvedt (Arbeiderpartiet) f. 1979
8. Bjørn Gilbert (Arbeiderpartiet) f. 1941
9. Terje Olav Moen (Arbeiderpartiet) f. 1956
10. Andreas Skjæret (Venstre) f. 1990
11. Ingeborg Briseid Kraft (Venstre) f. 1989
12. Liv Derås Bjørnstad (Miljøpartiet De Grønne) f. 1984
13. Mattis Ulvang (Miljøpartiet De Grønne) f. 1990
14. Heidi Rømming (Sosialistisk Venstreparti) f. 1958
15. Hans Arthur Kielland Aanesen (Fremskrittspartiet) f. 1951

Ung omveltning

Sju av de valgte representantene har vært del av bydelsutvalget som representanter eller varaer i inneværende periode. I tillegg har Heidi Rømming fra SV BU-erfaring fra tidligere Bydel Sogn, og har også sittet i bystyret. De syv øvrige er så vidt Nordre Aker Budstikke kjenner til, nye i BU-sammenheng.


Samtidig gjennomgår BU et generasjonsskifte. Seks av de 15 representantene i bydelsutvalget er under 40 år, og alle disse debuterer som bydelsutvalgsrepresentanter. Yngst er Høyres nykommer Ingeborg Tryti på 20 år.

Samtidig representerer det nye bydelsutvalget befolkgningen godt, aldersmessig, ved å ha representanter som er i 20-, 30-, 40-, 50-, 60- og 70-årene.

NB! Valgresultatene skal godkjennes av valgstyret i Oslo kommune onsdag 23. september. Dermed kan det i teorien komme endringer i det endelige resultatet i neste uke.

LES MER OM VALGRESULTATENE:

EXIT: Det avtroppende bydelsutvalget, etter at de hadde gjennomført sitt siste møte 17. september, før de nyvalgte trer inn for kommende fireårsperiode. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...