Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Vil fjerne køene til Oslo musikk- og kulturskole

Kultur- og næringsbyråd Hallstein Bjercke, leder i Oslo Musikkråd Eline Monrad Vistuen og Eivind Lilleskjæret fra Grefsen strykeorkester foran Grefsens flerbrukshall, men ikke minst også kultursal, ved tidligere anledning. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Venstre vil fjerne køene til Oslo musikk- og kulturskole, og tilby musikkundervisning til flere barn gjennom samarbeid med kor, korps, orkestre og private, sier byråd Hallstein Bjercke (V).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.09.2015 kl 17:59

OSLO/GREFSEN: Oslo musikk- og kulturskole (OMK) har per i dag omkring 7200 elever, og skal være kommunens ressurssenter for musikk- og kulturopplæring overfor barn og unge. Kulturbyråden varsler nå en betydelig økning i satsningen gjennom OMK.

1800 på venteliste

– Med den befolkningsveksten Oslo opplever nå, er vi nødt til å styrke de unges kulturtilbud ytterligere. I 2014 sto det over 1800 barn på venteliste til kultur- og musikkskolen. Det er altfor dårlig. Venstre ønsker å fjerne denne køen ved å inngå avtale med de private tilbyderne av musikk- og kulturtjenester i byen om ett felles opptak til musikk- og kulturskolen, sier Bjercke.

Opptaket

Han forteller at ordningen skal fungere på samme måte som barnehageopptaket gjør i dag, der du kan søke om plass både i private og offentlige barnehager i ett og samme opptak.

– På denne måten vil vi øke kapasiteten i musikk- og kulturskolen i Oslo og sørge for at alle barna som står i kø får et tilbud enten i privat eller offentlig regi, sier Bjercke.

LES OGSÅ: SV: Kutt i tilskudd kan føre til at hele Den kulturelle skolesekken forsvinner

Bedre samarbeid

Bjercke ønsker også et samarbeid med lokale, frivillige organisasjoner, og tror dette er en god måte å gi flere barn et musikktilbud på, ikke minst i Nordre Aker.

– Bare i denne bydelen finnes det veldig mange kor, korps og orkestre tilknyttet skolene, og det gjøres en helt fantastisk innsats for å lære barn musikk og samspill. Samtidig får barna delta i et sosialt fellesskap. Dette må kommunen støtte opp om, sier byråden.

Ved å samarbeide enda bedre, og stille noen ressurser til rådighet, for eksempel gjennom å tilby kjøp av instruktører gjennom OMK for de som ønsker det, skal arbeidet lettes for foreldre og andre frivillige.

– Det gir mye for hver krone, og kan gi enda flere aktive barn, også i bydeler med mindre ressurssterke elever, sier Bjercke.

LES OGSÅ: Grefsen blir mal for alle nye osloskoler

– Har noe å gå på

Bjercke forteller at det nå jobbes med å få på plass sak om finansiering av barne- og ungdomsorganisasjoner.

– Selv om Oslo har et svært rikt kulturliv og kulturtilbud, har vi noe å gå på, ikke minst når det gjelder tilbudet til barn og unge. Her må vi få til et løft i årene som kommer, sier Bjercke.

LES OGSÅ:

LES MER OM VALGET PÅ NORDRE AKER BUDSTIKKES VALGSIDER!

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...