Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

– Vi vil ta vare på kolonihagene i Nordre Aker

Felleshuset i hjertet av Sogn hagekoloni. En grønn lunge i Nordre Aker. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Jeg registrerer med interesse at verken Høyre eller Fremskrittspartiet i Nordre Aker, har et eneste ord om bevaring av bydelens to kolonihager i sine programmer, skrev Bente M. Larsen (Ap). Hun får svar på tiltale.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.09.2015 kl 21:10

SOGN/SOLVANG: Arbeiderpartiets BU-lederkandidat, Bente M. Larsen, etterlyser en aktiv holdning til vern av bydelens to kolonihager, Sogn og Solvang.

– Da det borgerlig styrte Oslo i 1999 forsøkte seg på å konvertere kolonihagene til andre formål, utløste det veldige lokale protester. Det endte den gang med at det ble inngått en 25 års festeavtale med Oslo kommune, skriver Larsen.

Hun minner om at presset på tomter til boligbygging i Oslo er stort, og at det ikke er lenge til festeavtalene går ut.

– Kanskje kolonihagene er utelatt i de to partienes programmer (Høyre og Frp), fordi de tar hagene som en selvfølge, fordi de tror at de vil eksistere for evigheten? Slik er det imidlertid ikke, skriver hun.

Men Høyre og Frp gir Larsen svar på tiltale. Her er hva Høyres og Fremskrittspartiets førstekandidater til bydelsutvalget skriver:

– Nordre Aker Høyre vil ta vare på kolonihagene i bydelen

HØYRE: Per H. Christiansen. Foto: NORDRE AKER HØYRE

For meg som er født, oppvokst og bodd i Nordre Aker i over 60 år er det en selvfølge at vi tar vare på alle de grønne lungene vi har i bydelen. Dette gjelder også kolonihagene selv om dette ikke er eksplisitt uttalt i vårt program.

Befolkningsveksten gjør det enda viktigere å verne grøntområdene

Marka, byparkene og kolonihagene er Oslos grønne juveler som gir oss alle som bor i byen, naturopplevelser, mosjon og rekreasjon rett utenfor stuedøren. Gjennom aktiv bruk sørger vi for det beste vernet av våre viktigste rekreasjonsområder.

Kolonihagene er et godt eksempel på slik aktiv bruk. Befolkningsveksten gjør det enda viktigere å verne grøntområdene slik at alle har mulighet til å nyte vår parker, grøntområder, kolonihager og naturen også i fremtiden.

Jeg vil gå i mot et hvert forsøk på å bygge ned våre grøntområder og kolonihager.

Per H. Christiansen
Nordre Aker Høyres BU-lederkandidat

LES OGSÅ: De to skolene er ett t-banestopp fra hverandre, men politisk er elevene dundrende uenige

– Selvfølgelig ønsker Frp å bevare kolonihagene og bevare småhusplanen!

FRP: Hans A. Kielland Aanesen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Problemet med Aps boligpolitikk er at de niholder på markagrensen samtidig som de maser på flere boligområder og fortetning som stresser boligprisene i været og gjør det ekstra vanskelig for ungdom å komme inn i boligmarkedet.

Aps eiendomsskatt gjør jo dette heller ikke bedere.

Man må bygge ut Oslo etter planlagt «finger-prinsipp» (etter europeisk mønster) med grønne lunger inn mot sentrum. Dessuten bør man samarbeide om infrastrukturer i omkringliggende kommuner.

Aps skylapp-diskusjon i boligfortetningsspørsmålet gjør jo at de slår seg selv i bakhodet når arealer ikke frigjøres til planlagt boligbygging!

Hans A. Kielland Aanesen
Nordre Aker Frps 1. kandidat

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...