Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Kristelig Folkeparti:

– Det lett å glemme at ikke alle her har de samme ressursene

Trine Grønborg Christensen, KrFs 2. kandidat, og Gunnar Imenes, 1. kandidat, til bydelsutvalget i Nordre Aker. Foto: Privat

Kristelig Folkepartis toppkandidat Gunnar Imenes vil ta lokalpolitikken til Instagram, og gjøre det enklere for barn og unge å delta i fritidsaktiviteter.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.09.2019 kl 15:09

Du som bor i Nordre Aker kan i år stemme i to valg – det er valget av nytt bystyre, og valget til bydelsutvalget (BU) i Bydel Nordre Aker. Fram til valgdagene 8. og 9. september presenterer vi alle partiene som stiller til bydelsutvalget i Nordre Aker, og deres toppkandidater. Vi snakker om hvilke saker de mener er viktige å jobbe for og med i neste periode. Her kan du møte KrFs toppkandidat Gunnar Imenes.

Gunnar Imenes (f. 1979)

Bosted: – Vi bodde i Ullevål Hageby da jeg ble født, men flyttet til Vettakollen, der jeg er vokst opp. Min tante bodde i Ullevål Hageby så jeg har mange minner fra Damplassen og lekeplassene heromkring. Nå har jeg valgt å flytte tilbake til Ullevål Hageby, for det er jo et veldig fint sted å bo.

Yrke: IT-systemutvikler

Fritidsinteresser: Friluftsliv og politikk

NORDRE AKER: Kristelig Folkeparti har ikke vært representerti bydelsutlvalget (BU) i Nordre Aker tidligere. I år stiller partiet med Gunnar Imenes fra Ullevål som toppkandidat.

Frivillig arbeid

– Hvilke tre saker som angår bydelen er de viktigste kampsakene for KrF i dette valget?

– Styrke frivillig arbeid gjennom å lønne frivillighetskoordinatorer, bedre innsats for å fange opp og nå unge som trenger hjelp i bydelen, sier Imenes.


En større kulturscene og flere sosiale møteplasser i bydelen, gjerne rusfrie, står også høyt på lista over hva KrFt vil jobbe for i Nordre Aker.

BUs rolle

– I hvilken grad mener dere bydelsutvalget kan påvirke eller har en reell inflytelse på vedtak og det som blir gjeldene politikk i bystyret?

– Bydelsutvalget er en viktig høringsinstans, men vel så viktig er det å påvirke våre politikere i bystyret.

– Hvordan vil det merkes om KrF nå kommer inn i BU i Nordre Aker, og hva vil det bety for bydelen og befolkningen?

– Hvis jeg kommer inn i bydelsutvalget i Nordre Aker vil jeg fortelle om stort og smått fra møtene på instagramkontoen @politikergunnar slik at bydelens innbyggere kan få bedre innsyn i hvordan bydelsutvalget jobber og hva som foregår der, sier Imenes.


Dessuten håper han å kunne sette frivillighet på dagsorden.

– Hva er ambisjonen med tanke på KrF-representasjon i BU?

– Vi håper på én representant, da må vi få noen hundre stemmer mer enn vi fikk i 2015. Og med den politikken vi har, tror jeg det er innen rekkevidde, sier Imenes.

Sykehusutbyggingen

– Hvilke saker eller temaer tror dere blir de avgjørende i dette valget i Oslo?

– Sykehusutbygging tror jeg blir en viktig sak. Helse Sør-Øst ønsker å flytte flere av Ullevåls funksjoner til Gaustad og Rikshospitalet på tross av forskning som viser at planlagte og akutte innleggelser ikke bør samles i samme sykehus og at den ideelle størrelsen på et sykehus er 200-600 sengeplasser, sier Imenes.


Han mener Rikshospitalet er stort nok som det er i dag, med i underkant av 600 sengeplasser.

– Hvis bydelsutvalget får omreguleringssaken på sitt bord bør man slik jeg ser det sette foten ned.

Legge til rette for deltakelse

KrF sitt forslag om et fritidskort på 5000 kroner for barn og ungdom mellom 6 og 18 år vil være viktig for mange barnefamilier, mener han.

– Med det ønsker vi å gjøre det lettere for barnefamiliene å prioritere fritidsaktiviteter, og det kan være avgjørende for mange.

– Hva er den største politiske utfordringen i Nordre Aker i dag?


– Lokaldemokrati handler om å lytte til mennesker og legge til rette for aktiv deltakelse i demokratiet blant de som bor her. Jeg opplever at det er et stort lokalt engasjement mot fortetting av bydelen. Dette er viktig å ta på alvor og Nordre Aker KrF sier nei til høyhus nord for ring 3, sier Imenes, og legger til at det er gode klimaargumenter for å fortette slik at transportbehovet reduseres og dermed også utslipp av klimagasser.

– Men grøntområder og gode solforhold er viktige for oss som bor i bydelen. Derfor vil jeg heller at det skal satses mer på utslippsvennlig transport og fornybar energi enn fortetting av bydelen vår.

– Er det noen saker dere, som KrF-politikere, skulle ønske at Nordre Akers befolkning var mer opptatt av enn de er i dag?

– Nordre Aker er en av de mer velstilte bydelene i Oslo. Da er det lett å glemme at ikke alle her har de samme ressursene. Vi må alltid huske å være en inkluderende by hvor det er plass og muligheter for alle! sier Imenes.

Tåsen og park i Nydalen

– Hvordan stiller KrF seg til lokale, atuelle saker som kravet om park i Nydalen, og debatten rundt fortetting og utbyging av Tåsen senter, og Tåsen som kollektivknutepunkt?

– Å få en park i Nydalen hadde vært kjempeflott og noe vi støtter, vi vil jo også ha gang- og sykkelvei på begge sider av Akerselva for å gjøre dette til et enda bedre rekreasjonsområde, sier Imenes, og forteller at Oslo KrF har programfestet at ingen barn skal ha mer enn 350 meter til nærmeste lekeplass.

– Når man først har lagt ring 3 i tunnel under Tåsen, er det viktig at man tar godt vare på området. Nordre Aker KrF ønsker ikke en fortetting her, men hvis den likevel kommer er det viktig å lytte til lokalbefolkningens innspill når reguleringsplaner skal vedtas, sier KrF-politikeren.

– Bør Maridalsveien asaflteres nå før veiskulderen kommer på plass, for å gjøre forholdene bedre for dem som trener i Maridalen, og alle som kjører der?

– For oss som bor i bydelen er Maridalsveien en viktig sykkelvei inn i Marka, en vei jeg selv gjerne benytter på sykkeltur. Det er om å gjøre å legge godt til rette for bruk av Marka, derfor mener jeg det er verdt å bruke penger på en reasfaltering her. Veiskulderprosjektet er såpass langt fram i tid at det ikke er hensiktsmessig å klatte på asfalt i hullene som oppstår fram til da.

KrF har laget en liste med ti grunner til å stemme på partiet i Nordre Aker:

– Vikarbase for kommunale barnehager ved sykdom.
– Gjennomføre et løft for barnevernet i Nordre Aker gjennom kompetanseheving, styrket bemanning og økt kapasitet.
– Styrke SALTO-samarbeidet (SAmmen Lager vi et Trygt Oslo).
– Familier med barn med nedsatt funksjonsevne skal sikres en kvalifisert koordinator.
– Øke frivillighetsmidler og styrke frivillighetssentralene i bydelen.
– Flere avganger med 31-bussen i rushtiden
– Bygge ny trikkelinje fra Sinsen via Tonsenhagen til Linderud
– Sykkel og gangsti på begge sider av Akerselven
– Høyhus må ikke bygges der bydelen grenser mot marka og ovenfor ring 3.
– Sikre gode hjemmetjenester i bydelen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...