Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader
Seksjonsheader

Om "råfortetting":

«Desperat fra Høyre!»

Byutviklingskomiteleder Victoria Marie Evensen (Ap), til venstre, sammen med terje Olav Moen (Ap), Hanne Lyssand (SV), byutviklingsbyråd Hanna Marcussen (MDG), og Halvard Sutterud (MDG), her ved en tidligere anledning. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

DEBATT: Jeg ønsker Høyre velkommen til en mer konstruktiv og faktabasert debatt når desperasjonen har lagt seg!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.05.2019 kl 11:39

Tidligere denne uken skrev Grete Horntvet (H), og BU-leder Per H. Christiansen (H) innlegget «Stans rå-fortettingen av Oslo og på Tåsen». Det startet en debatt med byutviklingskomié-leder Victoria Marie Evensen (Ap), og flere innlegg i Nordre Aker Budstikke. Følg hele debatten, og les alle innleggene ved å trykke her.

At Høyre i sitt tilsvar til meg påstår at jeg har dårlig samvittighet fordi jeg tar meg tid til å svare på en skikkelig måte vitner om desperasjon. For når du går tom for faktiske argumenter må du jo finne på noe annet.

For oss i Arbeiderpartiet handler boligbygging, i hver enkelt reguleringssak, om langsiktige grep. Det handler om å snu en trend der unge, enslige og vanlige lønnsmottagere ikke kommer seg inn på boligmarkedet i Oslo. For Oslo skal være byen for alle. Da handler om å legge til rette for en byutvikling i en voksende storby med gode og varierte boligtyper i åpne og inkluderende bomiljøer, med ulike typer mennesker, over hele byen. Da må det bygges smart og bærekraftige i tilknytning til kollektivnettet, også med økt fokus på bildelingsløsninger og lavere parkeringsdekning. Dette samtidig som småhusplanen står ved lag.

Høyres forslag om innstramminger i småhusplanen fremstår som hult all den tid Høyre sammen med Frp er det partiet i byutviklingskomiteen som gir flest dispensasjoner fra den gjeldende småhusplanen. Det er altså det motsatte av å stramme inn og kan dokumenteres ved å ta en titt på møteprotokollene fra byutviklingskomiteen, i motsetning til Høyres påstand om at byrådspartiene driver rå-fortetting.

Bra byutvikling handler ikke minst om å ta befolkingens synspunkter og innspill på alvor. Nettopp derfor har vårt byråd satt økt fokus på gode og innovativ medvirkningsprosessene i Oslo kommune, for også å nå ut til dem som ikke normalt ytrer seg. Medvirkningsprosessen til kommuneplanen 2018 var startskuddet for dette og gjorde også at planen ble litt forsinket med tanke på opprinnelig fremdrift. Med fire ganger så mange innspill som Høyre fikk inn i 2015 og en langt mer transparent prosess var det definitivt verdt det.


Derfor mener jeg også kritikken fra Høyre om at arealdelen til kommuneplan 2018 ikke ble fremmet samtidig med samfunnsdelen i denne bystyreperioden er hul. Her kan Høyre se til egne rekker og prosess knyttet til deres egen kommuneplan 2015, som ble påbegynt i perioden 2007-2011. Altså gikk det mer enn én bystyreperiode før vi overhode fikk en ny kommuneplan da Høyre styrte.

Jeg ønsker Høyre velkommen til en mer konstruktiv og faktabasert debatt når desperasjonen har lagt seg!

Les alle innleggene i debatten her.

DELTA I DEBATTEN! Send ditt innlegg til meninger@nab.no!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...