Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader
Seksjonsheader

Ja til hagekoloni og sykkelvei: Lag ny trasé for fotgjengere!

Befaring ved gruppeleder Bente M. Larsen (Ap) og leder i Sogn Hagekoloni Brynjar Bjerkem ved Kolonihagestien. Foto: Privat

MENINGER: – En grønnere by med plass til alle, skriver bydelspolitiker Bente M. Larsen (Ap). Bydelsutvalget vedtok å anbefale å legge om gangveien langs ring 3, når det skal etableres ny sykkelvei. (Les hele vedtaket nederst i kommentaren).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Bydelsutvalget i Nordre Aker har i sitt møte 9. mai gitt innspill til detaljreguleringen for oppgradering av gang- og sykkelvei som er planlagt å gå langs Ringveien forbi Sogn Hagekoloni.

LES BAKGRUNN: Deler av kolonihagen må ofres for å få mer sykkelvei

Statens vegvesen har forslått å omregulere kolonihage – grøntareal for å få på plass sykkelfelt langs Ring 3. To viktige miljøtiltak settes på denne måten opp mot hverandre! Slik trenger det ikke å være.

Illustrasjon: Statens vegvesen.

Bydelsutvalget har foreslått en løsning hvor ny sykkel- og gangvei kan anlegges samtidig som at hagekolonien berøres minst mulig.


Bydelsutvalget ser frem til en utbedring av gang- og sykkelvei på strekningen Universitetskrysset-Tåsenlokket, og at gang- og sykkelvei anlegges i tråd med Oslostandarden der dette er mulig.

Bydelsutvalget besluttet på bakgrunn av innspill fra Sogn Kolonihage en løsning hvor sykkelveien vil kunne gå i foreslått bredde langs Ring 3, men at gangveien i stedet følger dagens trasé fra den nye gangbroen til Ullevål T-banestasjon og ned langs Kolonihagestien rundt kolonihagen. Dette er i dag en godt vedlikeholdt gang- og sykkelvei, men er for smal for dagens sykkelstandard og fart. Denne foreslås omgjort til kun gangvei. Gangveien må skiltes godt ved en slik delt løsning.

Denne løsningen vil gi fotgjengere en langt tryggere og hyggeligere trasé fra Ullevål og rett til inngangsporten for Domus Athletica og videre til Forskningsparken. Traseen vil dessuten gå forbi lokalt næringsliv på vei til t-banen og forbinde trafikk til/fra t-banen på en mer naturlig måte. Det vil samtidig bety at kolonihagen tilnærmet vil slippe å avgi område.

Jeg håper bydelen får gjennomslag for denne løsningen i Bystyret. Et forslag som ivaretar både behovene til hagekolonister og syklister! Begge deler er viktige for å skape en grønnere by med plass til alle.


Bydelsutvalgets vedtak 9. mai 2019

Bydelsutvalgets enstemmige vedtak i Sak 84/19 Ring 3 - Sykkelvei/fortau Universitetskrysset-Tåsenlokket - Offentlig ettersyn av detaljregulering - Innspill:

Bydelsutvalget ser frem til en utbedring av gang- og sykkelvei på strekningen Universitetskrysset-Tåsenlokket, og at gang- og sykkelvei anlegges i tråd med Oslostandarden der dette er mulig. Bydelsutvalget mener at kolonihagen bør bevares slik den er i dag og støtter ikke forslaget om å ta areal fra kolonihagen til fordel for gang- og sykkelvei. Bydelsutvalget mener at det må gjøres unntak fra Oslo-standarden forbi kolonihagen slik det er foreslått ved Bergbanen.

Bydelsutvalget ber derfor om at en løsning hvor sykkelveien legges langs Ring 3 som foreslått, men at gangveien i stedet følger dagens trasé fra den nye gangbroen til Ullevål T-banestasjon og ned langs Kolonihagestien rundt kolonihagen, som allerede er en godt vedlikeholdt gang- og sykkelvei, og at denne omgjøres til kun gangvei. Gangveien må skiltes godt ved en slik delt løsning. Adkomst for Brann- og redningsetaten må ivaretas.

Bydelsutvalget kan ikke se at foreliggende planforslag gir løsning på kryssing av Ring 3 ved Universitetskrysset (kobling mot vedtatt kryssing gitt i rekkefølgebestemmelse for Rikshospitalet). Dette må derfor innarbeides i planene.

Bydelsutvalget etterlyser beskrivelse av støyskjerming for gående og syklende på hele strekningen. Det samme forholdet gjelder for skjerming av torg- og møteplass ved Ullevål stadion. Det må anlegges støyskjerm mellom bilvei og sykkelvei for å gi tilnærmet holdbare forhold for disse trafikantene og publikum. Det er ikke akseptabelt å ferdes på denne strekningen uten slik skjerming.

Bydelsutvalget vil påpeke at det også mangler støyskjerming mellom bilvei og sykkelvei på strekningen Maridalsveien-Sinsenkrysset. Også på denne strekningen må det settes opp støyskjerm for å avhjelpe støy- og støvplager.

DELTA I DEBATTEN! Send ditt innlegg til meninger@nab.no.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...