Nordre Aker Budstikke

Vann- og avløpsetaten melder om en fredfull jul ved Maridalsvannet

Stille og rolig ved Oset Vannbehandlingsanlegg lille julaften. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Samtidig beklager de at entreprenøren ikke har fulgt reglene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.12.2018 kl 12:21

KJELSÅS: Vann- og avløpsetaten har store arbeider på gang i og ved Oset Vannbehandlingsanlegg. Det lages nye rentvannsbassenger:

«På de tidene av døgnet hvor vannforbruket er lavt, kan vi produsere og lagre vann som kan benyttes når forbruket er høyt. Da utnytter vi vannbehandlingsanlegget bedre, fordi jevnere produksjon gir økt driftstabilitet og levetid. Beredskapsvann ved uforutsette større hendelser i vannforsyningen som driftsstans ved anlegget eller ledningsbrudd: Vi skal bygge fire nye fjellhaller hvor vi kan lagre 100.000 m3 mer vann. Arbeidet vil pågå fra høsten 2017- 2022.

Målet med arbeidene er å sikre Oslo tilstrekkelig vannforsyning i en beredskapssituasjon. Tiltakene omfatter å ruste opp reserveanlegget, oppgradere anleggets eldre del fra 1920, installere ny UV-kapasitet, oppgradere og fornye elektrisk forsyning, og bedre brannsikkerheten.»

Nylig ble det lagt ut informasjon om hva som skjer, eller snarere ikke skjer, ved anlegget i julen. Sprengningsarbeidene er i rute, men at det blir juleferie frem til 2. januar 2019:

– I følge fremdriftsplanen skal sprengningsarbeidene fullføres i april/mai 2019. Når sprengningsarbeidene er fullført, skal vi utføre omfattende byggearbeider inne i fjellet.


Se nederst i saken flere fakta om arbeidene.

Oset Vannbehandlingsanlegg ved Maridalsvannet, på Kjelsås. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Har ikke fulgt reglene

– Gjennomføring av sprengningsarbeidene er til ulempe for nærområdet. Vi beklager dette, men det er dessverre ikke til å unngå. Gjeldende rammer for arbeidene som gjennomføres. Vi beklager at flere av disse bestemmelser og regler har blitt brutt. Vi følger opp entreprenøren med krav om at bestemmelser og regler etterleves, skriver også Vann- og avløpsetaten i informasjonen.

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med prosjektleder for Oset rentvannbassengene, Jan Kopperstad.

– Hva blir eventuelle konsekvenser for entreprenøren?


– Det har dessverre forekommet at entreprenøren har brutt regler i forhold til arbeidstider, til tross for iherdig oppfølging fra VAVs side. Arbeidstider og hensyn til omgivelsene er et fokusområde mellom byggherre og entreprenør i prosjektet, både gjennom kontrakten og løpende behandling i ulike sammenhenger i gjennomføringen av prosjektet. VAV er ikke tilfreds med at regelbrudd har forekommet, og følger entreprenøren tett videre.

Videre svarer Kopperstad:

– Regelbrudd har blant annet medført at arbeidstider for boring og pigging i prosjektet har blitt begrenset, noe som har direkte konsekvenser for entreprenøren. I tillegg kan dette skade entreprenørens omdømme.

Beboere langs Maridalsveien og Frysjaveien har også klaget på transportkjøringen, i forbindelse med arbeidene med vannbehandlingsanlegget - her kan du lese tidligere sak i Nordre Aker Budstikke.

#Turveistrekket har åpnet


Like før jul åpnet også turveistrekket fra Oset utfartsparkering til turveien som starter litt lenger opp, innerst i Midtoddveien - her kan du lese tidligere sak i Nordre Aker Budstikke.

Status i arbeidene

• Til nå har vi sprengt ut ca. 180.000 av totalt ca. 300.000 kubikkmeter fjell.
• Det er kjørt ut ca. 18.000 lastebillass med stein.
• Alle tunneler og takskiver (øvre del) i fjellhallene er utsprengt.
• Utsprengning av bunnstross (nedre deler) i fjellhallene pågår.

Fra Vann- og avløpsetatens naboinformasjon står det blant annet følgende:

• Sprengning kan skje mandag-fredag mellom kl. 08.00 og 21.00,
og lørdag mellom kl. 08.00 og 16.00.
• Boring og pigging inne i fjellet som gir strukturlyd til overflaten skal avsluttes før kl. 21.00.
• Anleggsventilasjonen avgir støy. Høy viftehastighet avgir mer støy enn ved lav
hastighet. Viftehastigheten skal reduseres til 50 % fra kl. 23.00.
• Det skal ikke utføres støyende arbeider etter kl. 23.00.
• Det er aktivitet inne i fjellet om natten som medfører noe kjøring på riggplass og anleggsvei
om natten. Blant annet blir det levert betong med betongbiler.
• Steintransporten starter kl. 06.30. Dette medfører at lastebiler kjører inn til Oset
fra rundt klokken 06.00.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...