Nordre Aker Budstikke

Var det vanskelig å sove i natt?

Sommervær. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Så varmt var det på Blindern i natt!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.07.2018 kl 15:22

BLINDERN: Fredag var Oslo Norges varmeste by, med 34,6 grader som offisiell høyeste temperatur. Det var nær, men ikke over, rekorden fra 21. juni 1900. Da ble det målt hele 35 grader i hovedstaden.

Den høyeste, offisielle temperaturen som er målt i Norge noen gang, er 35,7 grader i Nesbyen 20. juni 1970.

Hadde du problemer med å sove i natt, er ikke det så rart. Flere steder i landet ble det målt tropenatt. Det betyr at temperaturen ikke faller under 20 grader.

Hos Meteorologisk institutt på Blindern i Oslo var det varmest i regionen, med en minimumstemperatur på 23,9 grader, melder Nettavisen.

– Vanligvis er det fyrstasjoner som får tropenetter på denne tiden av året. Temperaturene har i natt vært høyest i innlandet, noe som ikke er dagligdags, sier statsmeteorolog Kristen Gislefoss til Nettavisen.


Les om flere av målingene i landet i Nettavisen.

Etter den lange godværsperioden kommer det lørdag og søndag et væromslag. Lørdag kveld melder Meteorologisk institutt om til dels mye regn, og tordenvær. Regnet fortsetter natt til søndag, før det igjen blir mer sol utover dagen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...