Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Vårrengjøring i gang

Nå må alle bileiere følge med på skilting eller Bymiljøetatens nettside.

Bymiljøetaten er allerede i gang med vårrengjøringen. Vær obs på skilting langs gater og veier.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.03.2014 kl 17:26

OSLO: Igjen er det tid for å «rense» Oslos gater, veier og friområder. På Bymiljøetatens nettside får man utførlig informasjon om når din gate eller vei står for tur.

Her kan du sjekke når gatene rengjøres der du bor!

Pass på skilting

De fleste gater skiltes ett døgn i forveien. Står din bil i veien, er det god grunn til å lete etter den på inntauingsanlegget i Ulvenveien etter rengjøringen. Her er det nok liten nåde å finne.

Husk at du selv har undersøkelsesplikt, så det nytter lite å klage om du blir tauet bort.

Bymiljøetaten har en døgnåpen vaktsentral som kan gi informasjon om borttauet bil. Inntauingsanlegget, som er altså er døgnåpent, har telefon 23 48 21 50.

Flere tusen kilometer

1280 kilometer gater og 1000 kilometer fortau/sykkelstier skal rengjøres frem til 17. mai. Etaten regner med at cirka 10000 tonn søppel skal fjernes og 5000 skilt skal settes opp.

Under vårrengjøringen er det mellom 100 og 120 mann og kvinner i arbeid samtidig.

Bestumkilen

Søppel kan tydelig ses langs gang- og sykkelveien i Bestumkilen, hvor mye søppel ligger langt oppe på land. Lesere har henvendt seg til redaksjonen med spørsmål om ikke dette kan fjernes nå.

- Bestumkilen er ett av områdene vi prioriterer først, sier seniorrådgiver i Bymiljøetaten, Odd Olav Bratteberg, som kan forklare hvorfor det har samlet seg så mye søppel i dette området.

- Forsøplingen skyldes stormflo som vi hatt i vinter. Bymiljøetaten har bestilt ekstra rengjøring i tillegg til den vanlige vårrengjøringen som skal være avsluttet til 17. mai. Vi prioriterer renhold først på de områdene hvor folk ferdes mest, sier Bratteberg.

Samme dag intervjuet med Bratteberg ble gjort var søppel langs Bestumkilen ryddet, uten at dittOslo kan ta æren for det.

Vegvesenet rengjør riksveiene

Mandag 24. mars starter den store vårrengjøringen av riksveiene i Oslo. Arbeidene starter tidlig i år, og hvis været tillater det forventer Vegvesenet å bli ferdige 28. april.

Vegvesenet forsøker alltid å bli ferdige med vårrengjøringen av hovedveinettet i Oslo i god tid før 17. mai.

- På grunn av gunstig vær så langt i år forventer vi å klare dette med god margin denne sesongen, og de siste sperringene skal etter planen tas ned 28. april, sier seniorrådgiver Håvard Vikheim ved kommunikasjonsseksjonen i Vegvesenet.

Vegvesenet forvalter også et stort gang- og sykkelveinett på 70 kilometer, og disse er allerede snart ferdig rengjort for våren.

Det er utarbeidet en liste med planlagte stenginger, og den kan man finne på www.vegvesen.no. Det tas forbehold om endringer i planen som skyldes uforutsette hendelser.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...