Nordre Aker Budstikke

Varsler helge- og nattarbeid nær boligbebyggelse

Det blir arbeider flere steder langs Gjøvikbanen, blant annet ved Kjelsås stasjon, og langs Maridalsvannet. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Bane NOR vedlikeholder og moderniserer Gjøvikbanen. I den forbindelse vil det i tidsrommet 28.-30. september foregå spor- og anleggsarbeid på en rekke steder og delstrekninger langs Gjøvikbanen, blant annet ved Kjelsås stasjon.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

KJELSÅS/MARIDALEN: Det melder Bane NOR på sine nettsider, og i en tekstmelding som har gått ut til beboere langs jernbanelinjen.

De skriver at arbeidene utføres av ulike entreprenører på oppdrag fra Bane NOR, og vil medføre støy blant annet knyttet til bruk av dieseldrevne, skinnegående spesialmaskiner. I tillegg vil det være perioder med støy knyttet til bruk av diverse håndholdt verktøy og utstyr.

Detaljer om arbeidene

Ved Kjelsås stasjon vil det bli utført graving av ny føringsvei for kabler på tvers av stasjonsområdet. I tillegg vil det foregå signalteknisk arbeid i tilknytning til teknisk hus ved stasjonen. Arbeidet utføres av NRC A/S, og vil foregå på dagtid, lørdag 28.9 og søndag 29.9.

I løpet av arbeidshelgen vil det bli utført rassikringstiltak på i alt fem steder langs Gjøvikbanen. Arbeidet utføres av Mesta Entreprenør AS, og vil foregå på disse stedene:

  • Ved Maridalsvannet
  • Nordre Sagerud (mellom Movatn og Nittedal)
  • Grua (nordre ende av stasjonen)
  • Roa (rett nord for stasjonen)
  • V/bru for E16 (ca. 2 km nord for Roa stasjon)


Arbeidet vil foregå døgnkontinuerlig i tidsrommet fra ca. 24.00 natt til lørdag 28.9. til ca. kl. 05.00 mandag 30.9. Støyen fra anleggsarbeidene vil variere avhengig av hvilke arbeidsoperasjoner som til enhver tid pågår.

Det skal også fjernes en planovergang ved Lurslia rett sør for Nittedal stasjon, som skalerstattes med ny undergang.

Bane NOR skriver at naboer som i særlig grad blir berørt av arbeidene, kan bli tilbudt alternativ overnatting.

– Vi understreker at dette må avtales med byggeledelsen på forhånd. I motsatt fall kan det ikke regnes med at utgifter til hotellopphold vil bli dekket, skriver Bane NOR.

Derfor gjøres det om natten

– Ved arbeider på – eller i nærheten av jernbanespor, er det av sikkerhetsmessige og praktiske årsaker nødvendig med full stans i den ordinære togtrafikken. Gjennom å utføre nødvendig modernisering, vedlikehold og utbedring i perioder av døgnet med liten/ingen trafikk bidrar vi til å sikre at færrest mulig av VYs kunder på Gjøvikbanen blir berørt, skriver Bane NOR, og henviser til VYs app for alternativ transport.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...