Nordre Aker Budstikke

15.000 lynnedslag i natt:

Varsler mer uvær tirsdag

Natt til tirsdag var det mye lyn og torden flere steder i landet. Her slår lynet ned over Oslo i 2019. Foto: Cornelius Poppe/NTB

Meteorologisk institutt registrerte 15.000 lynnedslag natt til tirsdag, og det kan bli like ille i dag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

OSLO:[/] Registreringen er gjort mellom klokken 18 mandag og 6 tirsdag.

– Hvis jeg tar med hele Skagerrak, men det er jo veldig stort, var det rundt 24.000 lyn totalt, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød til VG.

Natt til tirsdag var været verst ved kysten i Agder og østover mot Oslofjorden. I tillegg var det flere lynnedslag på Helgeland ved grensen til Sverige.

– Det er mulig vi får like kraftige byger i dag, sier Granerød.

Uværet fortsetter

Det er sendt ut farevarsel for både lyn, tordenvær og styrtregn på Østlandet og i Rogaland. Uforutsigbare byger vil slå inn fra Skagerrak med regn, torden og lyn, ifølge meteorologen.


– Akkurat hvor bygene vil treffe, er vanskelig å si, men jeg regner med at det er kystområdene rundt Agder og Oslofjorden som får styrtregn i dag.

Uværet beveger seg så nordover i Innlandet og oppover fjellene i Sør-Norge.

Strømløse i Agder

I Agder var på det verste nær 6.000 husstander uten strøm mandag kveld. Klokken 8.20 var 84 husstander fortsatt strømløse, ifølge Agder Energi.

– Vi håper å få ordnet det så fort som mulig. Vi jobber kontinuerlig med det, sier presseansvarlig Nils Tore Augland.

Flere kan bli strømløse hvis uværet fortsetter, sier han.


Nettselskapet har hatt feilrettere ute hele natt til tirsdag, melder NRK.

(©NTB)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...