Nordre Aker Budstikke

Varsler nedbør, og slutt på «sydenvarmen» fra juli

Oslo har opplevd styrtregn ved flere anledninger i sommer. Her fra 27. juli i år. Foto: Geir Olsen / NTB

Sør- og Nord-Norge bytter vær i tiden fremover. I sør blir det grått, regnvær og lavere temperaturer, mens nord vil bade i sol og finvær.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NORGE/OSLO: – Fram til fredag vil været holde seg slik det er nå, stort sett i hele landet. Men så snur det på fredag, sier statsmeteorolog Charalampos Sarchosidis ved Meteorologisk institutt til NTB.

I store deler av Nord-Norge har været den siste tiden vært grått, vått og kjølig, mens Sør-Norge stort sett har hatt fine, solrike sommerdager med høye temperaturer.

– Mot helgen vil temperaturene i sør stort sett ligge over 20 grader. I nord fortsetter temperaturene å holde seg på rundt 13–15 grader, sier Sarchosidis.

Regn i sør

Fredag vil det også bli flott sommervær langs vestlandskysten, med temperaturer opp mot 25 grader.

– Men varmest ser det ut til å bli i Trøndelag, hvor det kan bli hele 27 grader enkelte steder, sier Sarchosidis.


Mens sommerværet beveger seg nordover, må Østlandet regne med en del regnbyger fra fredag. Men temperaturene kan likevel bli så høye som 24 grader enkelte steder.

– Været i Sør-Norge vil bli mer ustabilt nå framover. Til helgen vil det bli mye nedbør østafjells, og temperaturene vil stort sett ligge på rundt 20 grader, sier han, og sier at det trolig blir mest nedbør i Indre Agder og Indre Telemark.

Sjekk det lokale værvarselet for Nordre Aker her!

Ser lovende ut for Nord-Norge

Fra fredag ser det ut til at Nord-Norge går inn i en etterlengtet varm periode.

– Nord-Norge tar nå over sommerværet. Det er ventet godt over 20 grader en rekke steder, og noen steder vil det kunne bli opp mot 23 grader. Så det ser veldig lovende ut for Nord-Norge, sier meteorologen.


Han er selv stasjonert i Tromsø og sier at det ikke har vært mye godvær å glede seg over den siste tiden.

– Det har variert veldig, men temperaturene her har vært helt nede i 4 grader på et tidspunkt. Det har vært veldig høstlig i Tromsø de siste ukene, sier Sarchosidis.

– Sydenvarmen er over

I neste uke ser det ut til å bli vekslende vær i Sør-Norge, med temperaturer rundt 20 grader, mens været vil holde seg fint i Nord-Norge, med unntak av deler av Nordland hvor det vil kunne bli noe mer ustabilt.

Men den sydenvarmen som preget store deler av Sør-Norge i juli, den må vi se langt etter, ifølge Sarchosidis.

– Vi kommer ikke tilbake til den varmen vi hadde, den må vi bare glemme en stund. Nå er det typisk norsk sommervær som gjelder framover, sier han.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...