Nordre Aker Budstikke

Kritisk til manglende kompensasjon:

– Det er et utfordrende år

Jon Kloster til høyre i bildet rundt bålpannen. Nå åpner Grefsenkollen restaurant mulighet for å booke plass rundt en bålpanne. Foto: Privat

Utsiktpunktet og restauranten på toppen av Grefsenkollen er et turmål for mange. Restaurantens daglige leder Jon Kloster håper folk fortsetter å komme innom selv om det er skjenkestopp.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.11.2020 kl 20:34

GREFSENKOLLEN: – Inntil de siste restriksjonene kom med skjenkestopp og forbud mot arrangementer, har vi klart oss ganske greit i år. Vi har aldri hatt så mye folk på besøk som vi har hatt siden i våres. Det er helt tydelig at mange har lyst til å være ute, og hvis de får noe godt å spise og drikke i tillegg blir det veldig bra, sier Kloster.

Men han understreker at det ikke har vært bare enkelt, selv med mye besøk.

– Vi har måttet permittere mange ansatte, noe som medfører store kostnader for bedriften fordi vi må betale lønn til de ansatte i flere uker, uten noe særlig inntekt. Som for mange andre er 2020 et utfordrende år, forteller Kloster.

Han understreker at ønsket er å holde åpent så mye de kan, både med et tilbud til gjestene og jobb til de ansatte.

Kloster er kritisk til at det ikke ser ut til at arbeidsgivers lønnspliktperiode blir redusert i denne omgang, slik det ble i mars, ettersom den største kostnaden for restauranten er lønnsutgifter.


– Det er vel og bra at vi får kompensert mye av våre faste utgifter, men så lenge vi må bære flere uker med lønnsutgifter til permitterte ansatte, taper vi mye penger. Vi mener at bedrifter som oss, som har tatt alle ansatte tilbake i jobb igjen etter nedstengningen i vår, burde fått dekket en større andel av lønnsutgiftene nå når vi må permittere igjen.

– Et avbrekk for folk som trenger luft i luka

Når de ikke kan ta i mot grupper eller ha alkoholservering, er det vanskelig for restauranten å holde det gående på kveldstid. Nå holder de åpent på dagtid fra 11 til 16 i hverdagen og 11-18 i helgene.

– Da er vi i alle fall et hyggelig turmål for folk som går seg en tur i skogen eller et kjærkomment avbrekk for folk som trenger litt luft i luka og en pause fra hjemmekontor, mener Kloster.

Etter skjenkestoppen har restaurantent måtte begrense tilbudet til pizza og andre enkle retter, samt boller og kakao. Om de skal utvide åpningstidene utover kvelden avhenger av at folk kommer og hvordan smitteutviklingen blir fremover.

Julelunsj og bålpanne

Daglig leder forteller at de har planer fremover også. Fra og med neste uke tilbyr de julelunsj og et utendørs smittetilpasset bålpannekonsept til besøkende.

– Bålkonseptet blir slik at man kan «booke seg» en bålpanne med benker, skinn, gryte og gløgg. Det tror vi kan passe godt for familier og nærkontakter, men ikke minst for andre som kan få vært sammen utendørs og kost seg litt, med god avstand selvfølgelig, sier Kloster.

– Det kommer fortsatt en del gjester, men vi har god plass til flere. Her det store rom og langt mellom bordene, avslutter Kloster.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...