Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Veggedyra kommer med bagasjen

Et hybelhus er pålagt full sanering etter forekomster av veggedyr. (llustrasjon: Folkehelseinstituttet, Hallvard Elven/Illustrasjonsfoto)

Og problemet med disse små blodsugende parasittene er økende. Nylig måtte bydelsoverlegen pålegge stort hybelhus full sanering.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.11.2016 kl 10:07

STORO: Nordre Aker Budstikke kjenner til at bydelsoverlege Georg Semcesen har pålagt leilighetsbygget skadedyrssanering. Bakgrunnen er at det i et leielighetsbygg i Nordre Aker i sommer og høst ble oppdaget veggdyr, eller veggedyr som de også heter.

I leiligheter som det går frem av sakspapirene i hovedsak blir utleiet til NAV. Til norske og ikke norske-beboere.

LES OGSÅ: Kjenner du noen snille folk - som fortjener heder og ære?

Sterk fremmarsj

Fra sakspapirene står det videre:

«Det er vist at veggedyr er på sterk frammarsj og et voksende problem. De spres via transporter og gjenstander som bagasje, sengetøy, møbler etc. Veggedyrene kan vandre mellom rom og etasjer på søk etter mat.»

Videre står det i sakspapirene:

SLik ser de ut, i stort format, veggedyrene som kan følge med i bagasjen når vi er ute og reiser. (Illustrasjon: Folkehelseinstituttet, Hallvard Elven)

«Deres livssyklus medfører at de breer ut seg raskt og bekjempelse av dem krever iblant gjentagende og omfattende tiltak. De finnes en liten risiko for at veggedyr kan bære på en parasitt som kan gi infeksjoner i huden. Bittene kan være svært irriterende og om man klør kan de medføre sekundære infeksjoner.»

Vedtak

Det går også frem av saken at det i høst var fem leietakere som opplevde sitasjonen som et helseproblem.

– Bydelsoverlegen har vært i tett dialog med eier av bygget, og fulgt opp saken for en formålstjenlig sanering. Saneringstiltak i hyblene vil bli satt igang i løpet av denne uken - med sakkyndige fra autorisert skadedyrsbekjempelsesfirma, forteller Madeleine Nordlund, helsekonsulent i bydel Nordre Aker.

Bydelsoverlegen som er tilsynsmyndighet ovenfor skadedyrsbekjemper, vil ifølge Nordlund i ettertid granske protokollen og resultat av sanneringen.

LES OGSÅ: Et snev av New York på John Colletts plass.

– Ikke vanlig

Nordlund forteller videre:

– Det har ikke vært vanlig at bydelsoverlegen pålegger eiere om sanering. Forekomsten av veggedyr er et økende problem og derfor er det svært viktig at skadedyrsbekjemper har gode og kvalitetssikkre bekjempelsesmetoder.

Her kan du lese mer om veggedyr og andre småkryp mer dertil skadedyrbekjempelses-aksjoner, som Folkehelseinstituttet registrerer - frem til 2015.

LES OGSÅ: Wow! Finnes et lekrere Marka-toalett enn dette?

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!
 

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...