Advarer mot høy kant:
Mette veltet med rullestolen
Nå advarer Mette andre mot å ta snarveien over kanten. Sporveien presiserer at høyden på kanten er i henhold til normen for Oslo kommune.
Publisert: 30.06.2020 kl 08:50
Sist oppdatert: 30.06.2020 kl 09:33
GREFSEN: I forrige uke skulle Mette Breium på fotpleie til Grefsen Hudpleie, i Grefsenveien.
Hun forteller til Nordre Aker Budstikke at andre fortauskanter i området stort sett går fint å forsere med den elektriske rullestolen, og derfor prøvde hun seg på dette også i Grefsenveien ved området der hudpleiesalongen ligger, rett ovenfor Lettvintveien.
– De har jo endret seg mye her, før kunne man kjøre inn og ut fra et større område. Denne kanten ble for vanskelig å forsere, og jeg veltet. Man kan jo godt si at jeg burde brukt den nye smale innkjørselen, men jeg hadde litt dårlig tid. Denne kanten virker på meg som høyere enn andre fortauskanter i området, mener Mette.
Heldigvis gikk det bra med henne.
– Det gikk bra med meg, jeg ble ikke skadet. Det kom en veldig hyggelig mann løpende til og hjalp meg og stolen opp igjen. Men det er kanskje greit å advare andre i samme situasjon som meg, mot å prøve på det samme akkurat her, oppfordrer hun.
Det er Sporveien som har ledet arbeidet med oppgraderingene i Grefsenveien.
– Det var trist å høre om det som skjedde og vi håper det går bra med denne rullestolbrukeren, sier kommunikasjonsrådgiver i Sporveien, Sven Øvergaard.
– Vi kan bekrefte at fortauet her har samme høyde som vanlige fortau, og nedsenkene inn til området også har samme høyde som det som er vanlig. På grunn av kanten, som skal skjerme gående på fortauet fra bilister, så er det nok sikrest for rullestolbrukere å benytte innkjørselen fremfor å prøve å forsere kanten, legger han til.
Sporveien presiserer også at i henhold til norm for Oslo kommune er normal høyde på kantstein utenfor Ring 2 13 centimeter.
Flere har reagert på nye inn- og utkjøringer
For en tid tilbake omtalte Nordre Aker Budstikke endringene ved inn- og utkjøring til Kiwi-butikken i Grefsenveien, etter at Sporveien hadde lagt nytt fortau forbi eiendommen, i forbindelse med oppgraderingen av trikketraséen fra Storo til Kjelsås.
Det samme gjelder forbi eiendommen nedenfor.
Flere lesere har reagert på den nye inn- og utkjøringen til butikken. Sporveien har tidligere uttalt at prosjektet har forholdt seg til plan- og bygningsmyndighetene.
Grunneier Alexander Bruvoll er oppgitt over løsningen Sporveien valgte.
– Eiendommen her med inn- og utkjøring er laget utfra reguleringsplan fra 1982, og da var det ikke andre krav om slike smale inn- og utkjøringer. Vi ba Sporveien se på hvordan lastebiler kunne komme inn på eiendommen for varelevering - de smale åpningene viser seg å ikke fungere. Lastebiler trenger større svingradius enn privatbiler. Vi videreformidlet at dette ikke kom til å fungere, med disse to smale inn- og utkjørslene, sier Bruvoll, men likevel laget altså Sporveien det slik, har grunneieren uttalt til Nordre Aker Budstikke.
Sporveien svarte da blant annet dette:
– Vi mener at sikkerheten er styrket ved at det nå er mer tydelig for gående enn tidligere om hva som er fortau og hva som er innkjøringer. Nå er arealet bilistene bruker innsnevret. Det gjør det enklere og mer forutsigbart for fotgjengere å vite hvor de må være ekstra oppmerksom på biler. Løsningen er bygget i henhold til eiendommens godkjente avkjørselsplan.
Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke
Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!