Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

«Venstre deler Senterpartiets virkelighetsbeskrivelse, men ikke vår handlekraft»

ULLEVÅL: Bystyrerepresentan for Oslo Senterparti, Bjørg Sandkjær. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

MENINGER: Senterpartiet er garantisten for å redde Ullevål sykehus.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Venstre stemte senest i vår for nedleggelse av Ullevål sykehus, og går til valg på en regjering som har kjempet for nedleggelse i flere år. Likevel påberoper Guri Melby og Marit Vea seg å være forkjempere for Ullevål sykehus. De som vil redde Ullevål sykehus bør stemme på Senterpartiet, som stemmer for å redde sykehuset og vil prioritere det i regjeringsforhandlinger.

Melby og Vea deler Senterpartiets virkelighetsbeskrivelse, men ikke vår handlekraft. Under Solberg-regjeringen har vi fem ganger hatt forslag på Stortinget for å redde Ullevål sykehus. Hver gang har vi blitt nedstemt av ulike koalisjoner av Venstre, Høyre, Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet og Krf. Alle Oslo-partiene, utenom Høyre, er enige om at Ullevål sykehus må reddes, men på Stortinget stemmer altså de ovennevnte partiene for nedleggelse, og det er her saken avgjøres. Velgerne fortjener mer ærlighet enn det Melby og Vea utviser.

Psykiatrien fra grønt til grått

Oslofolk trenger gode sykehustjenester. Helseforetakene, som tar den viktige beslutningen om hvor sykehus skal ligge, har bestemt at Ullevål sykehus skal deles i to. Den ene halvdelen skal presses inn i høye bygg på den trange tomta på Gaustad. Den andre halvdelen skal inn på tomta til Aker sykehus. Ullevål-tomta skal selges. Psykiatrien som ligger i fine grønne omgivelser på Gaustad skal flyttes til blokker langs Ring 3, ved Aker sykehus. I tillegg har en uavhengig ekspertgruppe har beregnet at videreutvikling av Ullevål vil bli 20 milliarder kroner billigere enn det Helse sør-øst planlegger.

Mangler et sykehus

Helse Sør-øst selv sier at med disse planene vil Oslo mangle kapasitet tilsvarende et lokalsykehus når de nye sykehusene står ferdig i 2035. Bystyret frykter at kommunen vil måtte ta over når for små sykehus gjør at folk som trenger behandling enten ikke får hjelp når de trenger det eller skrives ut for tidlig. Det har kommunene rundt det nye, og for lille, sykehuset på Kalnes i Østfold erfart.


Aksjonen til Redd Ullevål sykehus mandag 23. august 2021. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

«Alle» protesterer

Fagmiljøene protesterer. Klinikklederen for psykiatri gikk ut i sommer og kritiserte planene om å flytte psykiatrien til de nye blokkene på Aker.

Ullevåls traumeteam er i verdensklasse, og var de eneste som fikk hederlig omtale i Gjørv-rapporten om responsen på angrepet 22. juli 2011. De advarer mot å dele fagmiljøet.

Samtlige fagforeninger knyttet til Oslo Universitetssykehus protesterer. Plan- og bygningsetaten protesterer på byggeplanene. Alle Oslos 15 bydeler protesterer og ber om at videre drift på Ullevål utredes. Byrådsavdelingen for helse er bekymret for om det blir nok kapasitet i de nye sykehusene. Bystyret sier nei.

På prioriteringslista

Bare et regjeringsskifte kan stoppe planene. Trygve Slagsvold Vedum har satt Ullevål på prioriteringslista inn i eventuelle regjeringsforhandlinger. Jo sterkere Senterparti, jo større mulighet for å redde og utvikle Ullevål sykehus. Godt valg!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...