Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Venstre: MDG glemmer gulroten

Tidligere miljø- og samferdselsbyrå Guri Melby fra Venstre mener MDG og det sittende byrådet gjør feil i øke kollektivprisene. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA (ARKIVFOTO)

Tidligere miljø- og samferdeslbyråd Guri Melby (V) er skuffet over at etterfølgeren hennes fra Miljøpartiet de Grønne setter opp kollektivprisene til neste år.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.09.2016 kl 11:58

OSLO: – MDG driver et høyt spill. De sier de skal satse på kollektivtransport men samtidig øke prisene. Det mener Venstre er feilslått miljøpolitikk, sier Guri Melby.

Bakgrunnen er at byrådet varsler høyere priser på kollektivtransport i 2017-budsjettet, som de legger frem onsdag klokken 12.

– Hovedgrepet er at vi setter fart på det grønne skiftet i byen vår. Det skal bli lettere å kjøre kollektivt, sykle og gå. Satsingen på kollektivtrafikk er 79,5 millioner kroner større enn i år, sier miljø- og samferdselbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) til VG.

Ingen motsetning

– De økte prisene skal gå til å utvide tilbudet. Er det ikke verdt å betale mer for bedre kollektivtilbud i Oslo, Guri Melby?

– Jo, men vi mener det ikke bør være noen motsetning å bygge ut tilbudet og samtidig holde prisene nede, sier Melby, og viser til at det forrige byrådet økte rammene til Ruter med 200 millioner kroner.

– Samtidig effektiviserte de driften med 400 millioner, som de fikk beholde, sier Melby.

– Samtidig ser det ut som at byrådet bare plusser på kollektivtransporten i 2017, men ikke i 2018 og 2019. Dersom dette bare er en ettårig satsing er jeg veldig nysgjerrig på hvordan dette skal gi et bedre tilbud til brukerne, sier Melby.

Til VG sier miljø- og samferdselbyråd Lan Marie Nguyen Berg at økte priser ikke er det hun ønsket seg mest.

– Jeg ønsket ikke å øke prisene, men måtte akseptere en liten økning for få på plass en historisk satsing på kollektiv og sykkel i Oslo-området. Nå venter vi på en beregning fra Ruter om hva som vil være riktig prisnivå på de ulike billettypene. Men i Oslopakke 3-forhandlingene var vi enige om at de som reiser ofte, i størst mulig grad skal vernes, sier Berg.

Glemmer gulrot

Venstre er imidlertid enig i at bompasseringer for bil skal koste mer for bilistene.

– Vi har generelt støttet en sånn politikk, men har ikke tatt stilling til om også parkeringsavgiften skal opp. MDG gir en stor pisk til dem som kjører bil, og en liten pisk til dem som reiser kollektivt. Venstre vil både ha pisk og gulrot. De som velger miljøvennlig skal ikke straffes for det. Nå taper alle, økonomisk sett, sier Melby.

Byrådets budsjett legges frem onsdag klokken 12.

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...