Nordre Aker Budstikke

Venstre ønsker enveiskjøring og sykkelfelt, byråden er positiv

Marit Kristine Vea, Nordre Aker-bosatt bystyrerepresentant, er glad byråden langt på vei støtter Venstres forslag om en tryggere Lettvintveien. Foto: Privat

Venstres forslag om sykkelfelt og enveiskjøring i Lettvintveien skal torsdag opp i bystyrets miljø- og samferdselsutvalg. Samtidig kan det også bli ryddet opp i krysset ved Svetter'n.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

GREFSEN: Tidligere i år kastet Venstre sentralt øynene på Lettvintveien på Grefsen. De mente det slett ikke er lett på den korte strekningen mellom Grefsenveien og Kjelsåsveien, og fremmet et privat forslag for å gjøre det tryggere i veien for gående og syklende, og at veistrekningen igjen må bli enveiskjørt, slik den var tidligere.

Torsdag denne uka har tiden kommet for at forslaget skal behandles i bystyrets miljø- og samferdselsutvalg. De ber også om sykkelfelt i Lettvintveien. Forslaget lyder:

«Bystyret ber byrådet tilbakeføre Lettvintveien til enveiskjøring, slik at Lettvintveien og Kapellveien håndterer trafikken i hver sin retning. Bystyret ber byrådet etablere toveis sykkelfelt i Lettvintveien fysisk atskilt fra kjørebanen, så raskt som mulig.»

Positiv byråd, men…

Byråd for miljø og samferdsel, Sirin Hellvin Stav (MDG), skriver blant annet i notatet til saken:

«Jeg har innhentet innspill fra Bymiljøetaten som underlag for min uttalelse. Jeg deler representantenes ønske om god trafikkavvikling og tilrettelegging for myke trafikanter, også i Lettvintveien. Enveiskjøring i Lettvintveien kan være et godt tiltak. Det er imidlertid nødvendig med en grundigere vurdering før det gjøres vedtak om endringer i trafikkmønsteret, blant annet av hensyn til kollektivtrafikken. Det er behov for å finne gode løsninger for busslinje 56 og 56B. Det er gjort flere endringer i det siste, blant annet i Kapellveien, som påvirker trafikkflyten i området. Det er derfor viktig at man i forkant av eventuelle endringer i kjøremønster i Lettvintveien vurderer den trafikale situasjonen i området som helhet, før man konkluderer på om det vil være egnet og hva konsekvensene vil være.»

Byråden viser videre til at sykkeltilrettelegging i Lettvintveien er en del av det fremtidige sykkelveinettet, og ligger inne i plan for sykkelveinettet etter 2025. Hun anbefaler ikke toveis sykkelfelt i Lettvintveien, noe som vil medføre oppkjøp av grunn og reguleringsplan.

Byråd for miljø- og samferdsel Sirin Hellvin Stav (MDG), som her tester elsykkel på Tåsen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

«En mulig løsning vil være en som tar utgangspunkt i motstrøms sykkelfelt i Lettvintveien. Dette vil inkludere envegsregulering av Lettvintveien, og forutsetter at dette er hensiktsmessig for den helhetlige trafikale situasjonen i området,» står det videre og at da også krysset Lettvintveien/Lofthusveien og Kjelsåsveien må ses på samtidig.


«Bymiljøetaten har informert meg om at de ønsker å utrede mulige løsninger for trafikale løsninger i området, herunder sykkeltilrettelegging med motstrøms sykkelfelt og enveisregulering i Lettvintveien. Dette vil være mest hensiktsmessig med tanke på kostnader, fremdrift og behovet for en helhetlig vurdering av trafikksituasjonen i området, ikke bare i Lettvintveien. Bymiljøetaten har som intensjon å starte et planleggingsarbeid i løpet av 2021 for å finne en løsning som bidrar til bedring av trafikksikkerheten og den totale trafikksituasjonen i området. Arbeidet som planlegges vil prioritere gående, syklende og kollektivreisende. Etaten estimerer at et tiltak som ikke krever reguleringsplan og eiendomserverv kan realiseres tidligst i 2022. Jeg støtter Bymiljøetaten i denne vurderingen, og mener dette er en bedre løsning enn å vedta konkrete løsninger uten utredning.»

– Fantastiske nyheter!

Nordre Aker-bosatte Marit Kristine Vea, bystyrerepresentant for Venstre og fraksjonsleder i miljø- og samferdselsutvalget, sier Nordre Aker Budstikke:

– Til vår store glede støtter byråden lang på vei forslaget vårt, og antyder at arbeidet i Lettvintveien kan komme i gang allerede nå i 2021. Det er fantastiske nyheter! Vi justerer vårt forslag slik at det er i tråd med anbefalingene. Vi tror en løsning med motstrøms sykkelfelt vil gi en god løsning for syklende.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...