Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Venstres grønne skifte gir folk et valg

ILLUSTRASJONSFOTO

KOMMENTAR: Folk som er nødt til, eller har et sterkt ønske om, å kjøre bensinbil kan altså fortsette akkurat som før og likevel gå i null, skriver Ingeborg Briseid Kraft (V).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.11.2016 kl 10:00

I lang tid har regjeringen og støttepartiene forhandlet om statsbudsjettet, men etter et mislykket forsøk på å komme til enighet denne helgen er forhandlingene nå utsatt på ubestemt tid. Det var den såkalte «bilpakken» som skapte utfordringer, for som de fleste sikkert har fått med seg vil Venstre øke avgiften på bensin og diesel.

Ingeborg Briseid Kraft (V), er nestleder i bydelsutvalget i Nordre Aker.

Selv om samtlige partier på Stortinget sier de ønsker et grønt skifte, blir flere kritiske når dette innebærer å måtte gjennomføre noen tiltak: «økte drivstoffavgifter vil ramme folk i distriktene som ikke har noe alternativ til bil», klager Senterpartiet, «folk betaler nok i skatter og avgifter allerede», sier Fremskrittspartiet.

Slapp av, dette har Venstre tenkt på. Det vi gjør for å redusere utslipp skal ikke føre til økte kostnader for vanlige folk, uansett hvor de bor.

LES OGSÅ: Ingeborg Briseid Kraft: En grønn bilpark er fremtiden

Venstre foreslår nemlig å kompensere for økte drivstoffavgifter ved å innføre 5000 kroner i miljøfradrag på skatten til vanlige lønnsmottakere. Dette er et betydelig høyere beløp enn selv de mest aktive bilbrukerne vil få i utgifter med økt bensinavgift. Folk som er nødt til, eller har et sterkt ønske om, å kjøre bensinbil kan altså fortsette akkurat som før og likevel gå i null.

Så hva er egentlig hensikten? Den viktigste hensikten med å øke bensin- og dieselavgiften er å gjøre de miljøvennlige alternativene konkurransedyktige. Mange er avhengig av bil i hverdagen, og slik kommer det også til å være i fremtiden. Derfor må vi sørge for at biler med lave utslipp blir et reelt alternativ for alle.

Samtidig foreslår Venstre å legge ut noen gulrøtter, som innebærer at man kan spare penger på å velge miljøvennlige alternativer. Det grønne skiftet Venstre foreslår vil altså bety at folk får et valg: de kan fortsette som i dag og gå i null. Eller de kan gjøre noen miljøvennlige grep i sin egen hverdag og tjene gode penger på det.

Forhåpentligvis vil Siv og Erna innse at dette er en god plan.

Delta i debatten? Send ditt innelgg til debatt@nab.no!

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...