Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Venstres Terje Bjøro stemte likevel ikke mot konkurranseutsetting av barnehager

- Må følge min samvittighet, sa Bjøro til dittOslo tidligere på kvelden

STORT OPPMØTE: Barn, foreldre og ansatte i barnehagene møtte opp i hundretalls til fakkeldemonstrasjon.Foto: Vidar Bakken

Tidlig på kvelden hadde Venstres Terje Bjøro tenkt å stemme mot eget byråd i saken om konkurranseutsetting av barnehager. Så snudde han.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.02.2014 kl 22:38

RÅDHUSPLASSEN: Terje Bjøro er en av fem Venstre-representanter som avga stemme i bystyret i kveld. I et intervju foran rådhuset i forbindelse med fakkeldemonstrasjonen proklamerte han at vil stemme mot konkurranseutsetting. 

- Av hensyn til barna, ansatte og foreldre i de syv barnehagene vil jeg stemme for å avlyse konkurranseutsetting av barnehagene i denne omgang. I denne saken må jeg følge min samvittighet. Jeg tar dissens, noe som naturligvis ikke er uproblematisk, sa Bjøro.

Men, da han kom opp på talerstolen i bystyresalen hadde han igjen snudd.

- Jeg føler meg veldig forpliktet av avtalen med byrådet, sa Bjøro. Og dermed hadde han skiftet tilbake til "sine egne" i løpet av kvelden. 

Trenger timeout

Tidligere på kvelden uttalte Bjøro følgende til dittOslo:

- Jeg ser det slik at her er det gjort mange feil i prosessen mot konkurranseutsetting. Jeg er ikke imot konkurranseutsetting, men jeg mener vi nå trenger en timeout, sier Bjøro.

Les også: Barnehageforbund "jukser" med brukerundersøkelser

Håper på byråden

Han kunne ikke si noe om hvilke konsekvenser det kan få for han som politiker å ta dissens i denne saken. Bjøro sitter også som gruppeleder for Venstre i bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker.

- Slik jeg ser det er ikke mitt standpunkt i strid med avtalen som gjelder mellom de borgerlige partiene. Bystyret har i denne saken verken vedtatt barnehager som skal konkurranseutsettes eller i hvilket tempo det skal gjøres. Her er det fortsatt mulig å tenke seg om, sier Bjøro.

Les også: Vil ikke være prøvekanin

- Jeg håper byråden legger frem en sak som gjør at vi har mulighet for å revurdere konkurranseutsettingen. Det gjenstår å se i kveld, sier Bjøro, som dittOslo møtte foran rådhuset i bystyrepausen.

Her fikk han se det store oppmøtet fra barnehagene som blir rammet av en eventuell konkurranseutsetting.

Det var knyttet spenning til hvordan Krfs ene representant i bystyret, Erik Lunde, vil forholde seg til forslaget om avlysing av konkurranseutsetting.

- KrF må stå på budsjettavtalen som er inngått mellom de fire partiene, sier Lunde til dittOslo.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...