Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Verdensmesteren har troen på å ikke aktivisere eller reise jorda rundt for mye med barna

Anne Margrethe Hausken Nordberg løper for sitt fjerde VM-gull, i en alder av 43, i midten av august i orienterings-VM i Østfold. Foto: Christian Fredrik Borg

Orienteringsløper Anne Margrethe Hausken Nordberg har troen på å ikke aktivisere barna for mye eller dra jorda rundt. Bare uker før verdensmesterskapet på hjemmebane neste måned camper hun i telt med familien.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.07.2019 kl 10:09

SOMMERPRATEN: I sommer slår Nordre Aker Budstikke av en prat med en rekke lokalprofiler. I Sommerpraten blir du bedre kjent med de lokale fjesene, og hva de skal i sommer. Denne gangen har vi snakket med Anne Margrethe Hausken Nordberg.

43 år gamle Anne Margrethe Hausken Nordberg er trolig av de i denne spalten som har en mer aktiv sommerferie. I midten av august løper trebarnsmoren for sin tolvte VM-medalje. Før hun representerer Norge, i det første verdensmesterskapet i Østfold uansett idrett, skal hun tilbringe tid med familien på o-løp i Sverige.

- Hva opptar deg mest akkurat nå?

- Sitter i en fullpakket bil og lurer på om jeg har husket alt vi trenger de neste ukene. Jeg er familiens pakkesjef, og mannen min er rå til å få plass til alt i bilen.

- Hvilke planer har du denne sommeren?


- Nå skal vi til O-Ringen i Sverige, hvor 20 000 deltakere løper fem o-løp på en uke. Verdenseliten konkurrerer i de samme skogene som nybegynnere. Vi er over hundre fra Nydalens SK som deltar, og bor samlet på arrangørens camping. Ellers blir det hytta og litt hjemme før VM i Sarpsborg uka før skolestart.

LES OGSÅ: Det kan være stress å ha ferie

I august jakter Anne Margrethe Hausken Nordberg igjen gull i de grønne skogene. Da på hjemmebane i det første verdensmesterskapet uansett idrett i Østfold. Foto: Ivar Haugen / Orienteringsforbundet

- Kan du fortelle litt om ditt beste sommerminne.

- Nå som vi har tre barn under åtte år, tenker jeg tilbake på enkle dager med familien på hytta på Seljestad. Jeg har to søsken, og husker vårt evigvarende bondegårdsprosjekt med kongler, pinner, lyng og mose. Jeg har tro på å ikke aktivisere barna for mye, og ikke reise jorda rundt med dem. Så lenge barna får være ute, klarer de seg fint uten innblanding fra oss voksne. Kjede seg har de heller ikke vondt av, det er en bra ting å gjøre i ferien.


- Hva har opptatt deg mest siden sist sommer?

- Vi fikk vårt tredje barn i august 2018 og jeg har vært hjemme med ham, så det har vært et år i babybobla. Skal jeg nevne en annen ting er det familieklimaavtalen vi lagde på nyttårsaften, der vi skrev under på konkrete endringer i hverdagen for å bidra der vi kan.

- Hva førte deg til Nordre Aker, og hva er det beste med bydelen, synes du?

- Jeg flyttet til Oslo for å studere farmasi, og ønsket å bo nær Blindern og Marka. Jeg liker naturen, nærheten til sentrum og at vi har alt vi trenger like ved. Bil bruker vi sjelden i hverdagen, for ungene går eller sykler til skolen, barnehagen og trening.

- Hva synes du er det aller beste å gjøre på en varm sommerdag?


- En gang i uka i vår/sommer har jeg syklet innover i marka på dagens første trening, for eksempel til Bjørnholt eller Lørenseter. Derfra har jeg løpt 90-120 min orientering alene i verdens flotteste terreng, og syklet hjem. Jeg har valgt dager med bra vær, og tenkt at jobben min er jaggu ikke så verst. Dagens andre økt har ikke vært like spektakulær, men slik er det vel i alle jobber...

- Hva leser du i sommer?

- Haha! Hadde med en bok til hytta på fjellet sist uke, men den ble ikke åpnet. Ungene legger seg seint i ferien, og når de er i seng blir det gjerne bare litt mobil før jeg skal sove selv. Like før ferien leste jeg Machosyndromet av Eirik Reppen, og lærte litt om finans på kjøpet.

- Klarer du å koble helt av og nyte sommeren?

- Tja... Jeg sitter ikke på ræva særlig lenge av gangen, uansett årstid. Prøver å sove 45 min på dagtid for å ha overskudd til både unger og trening, men ellers er jeg stort sett i gang med ett eller annet. Uka etter VM kunne jeg nok klart å roe meg ned, men i år skal mannen min operere kneet da. Han får fire til seks uker på krykker, og da regner jeg med å stå på ganske bra hjemme i vårt rekkehus med tre etasjer. For hvordan bærer man en ettåring i trappa med krykker? Eller hvordan triller man barnevogn med krykker? Tar gjerne i mot gode tips og/eller hjelp med ungene.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...