Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Vernet oppussingsobjekt solgt langt over takst

Oppussingsobjekt - men til en høy pris. Foto: PRIVAT

At Halset gård i Maridalen er underlagt Markaloven og vernet på Byantikvarens gule liste, stoppet ikke budgiverne. Interessen var enorm, og Oslo kommune fikk solgt eiendommen nesten to millioner over takst.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.02.2016 kl 16:12

SKAR/MARIDALEN: I høst skrev Nordre Aker Budstikke om kommunens Halset gård, ved Skar innerst i Maridalen, som ble lagt ut for salg. Men så ble salget av markaidyllen satt på vent av kommunen.

LES OGSÅ: Snart ett år uten - les hvordan Alexander nå har det

Stoppet

I henhold til bystyrevedtak selger kommunen flere markaeiendommer. Salgsplakat hang i høst på huset i Maridalen, men salget ble satt på vent som følge av «intern avklaring». Uten at kommunen ville si noe mer om hva avklaringen dreide seg om.

Så ble eiendommen fra 1860, lagt ut igjen i januar, og interessentene lot ikke vente på seg.

LES OGSÅ: Maridalssyken sendte 30.000 på do

Gul liste

Boligen, med boareal på 130 kvadratmeter, anses som et oppussingsobjekt og ligger i nedslagsfeltet til Maridalsvannet som er Oslos hoveddrikkevannskilde.

Området er regulert under Markaloven og er innenfor Maridalen landskapsvernområde. Og om ikke det var nok, så står også boligen på Byantikvarens gule liste, og er altså bevaringsverdig.

Men det så ikke ut til å dempe kjøpelysten for det lille huset i dalen. Etter visning i helgen kastet folk seg ut i budrunden. Utgangspris og verditakst var 3,9 millioner kroner.

Fem budgivere

Eiendoms- og byfornyelsesetaten bekrefter at høyeste bud endte på 5,6 millioner kroner for det lille huset.

Informasjonsrådgiver i Eiendoms- og byfornyelsesetaten, Solveig Pettersen, forteller at det var flere budgivere.

– Det var mange innom på visning i helgen, og fem budgivere var med fra start. Det var på forhånd veldig stor interesse for den unike eiendommen, så det er kanskje ikke så overraskende at eiendommen gikk over takst.

Hele 14.000 har vært innom prospektet på finn.no på under en uke.

Nå skal budet i henhold til reglene administrativt godkjennes av etaten.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...