Nordre Aker Budstikke

Vet du forskjellen, på en prest og prost?

Fra venstre: Den nye prosten Elisabet Yrwing Guthus, sogneprest Ketil Rosnes og sogneprest Kristin Stang Meløe, samlet i Nordberg kirke i forrige uke. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Elisabet Yrwing Guthus er ganske så ny prost i Vestre Aker prosti, som også gjelder kirkene i Nordre Aker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.01.2019 kl 12:40

NORDBERG: En prest vet vel de fleste av oss hva han eller hun har av oppgaver i kirkens tjeneste, mer eller mindre. Men hva gjør en prost?

Da Nordre Aker Budstikke var innom Nordberg kirke forleden, var også den nye prosten, Elisabet Yrwing Guthus, på besøk. Men hva gjør en prost?

– En prost er en prest som leder prestetjenesten innenfor ett prosti. Vestre Aker prosti består av menighetene Grefsen, Nordberg, Maridalen, Røa, Sørkedalen, Voksen, Ris, Ullern, Skøyen, Bakkehaugen, Majorstuen og Vestre Aker, forteller Elisabet Yrwing Guthus.

Også siviløkonom

Hun begynte tjenesten i Vestre Aker prosti 6. januar.

– Før det har jeg vært prost i Østre Borgesyssel prosti - i indre Østfold - i Borg bispedømme i nesten 11 år, og før det igjen var jeg prest på Holmlia her i Oslo og ansvarlig for samarbeid mellom kirke og næringsliv i Oslo bispedømme. Det siste passet ekstra godt ettersom jeg i tillegg til å være teolog og prest også er siviløkonom med allsidig praksis fra næringslivet.


Videre inngår prosten i Biskopens ledergruppe og bistår biskopen.

Ble kjent

Og hun gleder seg til å bli kjent med menighetene.

– Den dagen jeg møtte lokalavisa hadde jeg en fin «bli-kjent-dag» i Nordberg kirke, hvor jeg fikk møte de ansatte og leder av menighetsrådet. Jeg fikk også en flott innføring og innblikk i mange av de viktige oppgavene og aktivitetene som skjer i menigheten, avslutter prosten.

LES OGSÅ: Historien om lille Frøyas dåpskjole startet ved «ved Mjøsas bredd», på 1860-tallet

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...