Nordre Aker Budstikke

Vet fortsatt ikke hvorfor søppelbilen tok fyr

Ikke mye igjen av søppelbilen som brant i sommer. Foto: PRIVAT

– Er hver søppelbil er en tikkende bombe? Spurte leser etter at en renovasjonsbil nesten brant opp i Grefsenåsen i sommer. Men fortsatt venter Renovasjonsetaten på svar om brannen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.09.2018 kl 10:46

GREFSENÅSEN: Berit Risebro, som bor i Mikael Hertzbergsvei 10B på Grefsen, og som var nærmeste nabo til ulykken i sommer, har tidligere fortalt om hvordan hun opplevde den dramatiske hendelsen som fant sted 26. juni. En renovasjonsbil tok fyr, og brannen spredte seg også til et bolighus.

Mens renovasjonsbilen brant fortalte også beboere og vitner om at det ble hørt flere høye smell.

– Søppeltømming er det mest dagligdagse og alminnelige som foregår i alle veier og gater. Det er vel ikke sånn at en hver søppelbil er en tikkende bombe? spurte Risebro i innlegget i Nordre Aker Budstikke.

HER KAN DU LESE OM HENDELSEN FRA I SOMMER

– Ingen risiko

Renovasjonsetaten har tidligere svart lokalavisa følgende:


– Det er ingen egen risiko knyttet til biogassbiler av denne typen med tanke på oppvarming eller hete. Euro6-bilene er typegodkjent for norske forhold, på lik linje med for eksempel Ruters biogassbusser, svarte Jørgen Bakke Fredriksen, kommunikasjonsrådgiver i Renovasjonsetaten.

– Smellene antas å ha kommet av små «eksplosjoner» fra vindusruter og dekk. Gassventilene fungerte som de skulle; i tilfeller med brann og lignende slippes gjenværende drivstoff kontrollert ut av beholderne, videre ifølge Bakke Fredriksen.

Venter fortsatt

Han sa også at bilen skulle undersøkes av forsikringsselskapets eksperter, dette var i sommer.

Og 20. september venter fortsatt Renovasjonsetaten på svar fra granskningen av hendelsen.

Det tar lang tid med granskningsrapporten om hendelsen?


– Såvidt jeg har forstått, så tar dette tid på grunn av uenigheter og saksbehandling mellom det danske undersøkelsesfirmaet og forsikringsselskapet i Oslo. Vi vet ingenting om innholdet. Vi har hatt dialog med OBRE og leverandør, og har ikke fått føringer om at det er noen risiko. Dette er biler med standard teknologi som brukes i flere byer og land enn i Oslo og i Norge. Jeg ønsker ikke å spekulere i verken dette eller brannårsaken før vi har lest rapporten, sier Bakke Fredriksen til Nordre Aker Budstikke, torsdag.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...