Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Vettregel 5: Lytt til erfarne byfolk

Byvettregler for Oslo-påsken

Det skal være hyggelig å være i Oslo i påsken. Foto: Foto: Oslo kommune

Skal du være i Oslo i påsken? Da er kanskje disse vettreglene gode å huske på.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

OSLO: Noen velger fjellet, andre rømmer landet og enkelte velger å holde seg i hovedstaden. Påskeferien står for dør.

Nå har det blitt laget åtte Byvettregler for Oslo-påsken.

- Byvettreglene er laget for å informere Oslos innbyggere om hvordan de kan komme i kontakt med kommunen i ferien, forteller byråd for helse  og sosiale tjenester Øystein Eriksen Søreide.

SE HVA SOM SKJER I BYEN PÅ SKJERIOSLO.NO

- Vi vet at kun 40 % av Oslos innbyggere reiser på påskeferie. Det betyr at flertallet er igjen i byen i påsken, fortsetter han.

Byvettreglene skal vise folk at kommunen er på plass i påsken dersom noen skulle ha behov for hjelp. Vakttelefonene er klare i påsken og kan ringes om uhellet er ute.

- Mens hjelpekorpset er på plass i påskefjellet, står Oslo kommune parat til å ta vare på byfolket, sier byråden.

Han mener at fjellvettregelen om at «det er ingen skam å snu» også gjelder i byen.

- Hvis vi bruker hodet blir det hyggelig for alle. Og som byvettregel nummer syv sier, er det ingen skam å be om hjelp, legger Søreiede til.

 

ANDRE SAKER FRA DITTOSLO.NO:

Vet du hvem denne unge mannen er?

Oppklarer rekordmange ran

Hege og Øyvind går til Operaen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...