Nordre Aker Budstikke

– Vi ble rørt av hvor glade de ble for små ting vi ikke engang tenker over

Familien på fire dro for første gang til Afrika. – De store samfunnsforskjellene satte spor i store og små, sier Hanne Pettersen, som nå samler inn penger til det lokale barnehjemmet og oppfordrer flere til å spre litt juleglede.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.12.2017 kl 13:37

GREFSEN: Nå er familien snart på vei tilbake.

– Vi drar snart tilbake til Kenya, og så langt har vi samlet inn 37.000 kroner. Pengene skal vi bruke på et barnehjem som vi vet har behov for hjelp. De har 21 barn på barnehjemmet, og det drives av frivillige i landsbygda, forteller mamma Hanne Pettersen.

– I fjor var vi i Afrika for første gang. I Kenya og Tanzania. De store samfunnsforskjellene satte spor i store og små, forteller Hanne videre.

Som sammen med pappa Børge Hoston, Emilian 8 år og Emily 5 år vil gjøre en forskjell.


– I fjor hadde vi med noen leker som barna ønsket å gi til de som ikke hadde så mye. Dette føltes som en dråpe i havet og vi ble rørt av hvor glade de ble for små ting vi ikke engang tenker over.

Annerledes i Afrika, for et liten jente fra Grefsen. Foto: PRIVAT

Auksjon

– Vil flere bidra, så veldig hyggelig. Våre venner og naboer på Grefsen og Kjelsås har satt over penger. I samarbeid med FUS Grefsenlyst barnehage, hvor Emily går, fikk vi med alle barna på å lage en auksjon hvor foreldrene kjøpte ting barna hadde laget. Her fikk vi inn over 9000 kroner, forteller Hanne videre.

Emily, Hanne og Emilian fra forrige tur til Afrika, nå er de snart på vei tilbake. Foto: PRIVAT

Reparere taket og ny hønsegård

Ett av målene til familien er å bidra til at taket på barnehjemmet blir reparert.


– Taket må repareres, det trengs å lage en hønsegård, og vi skal kjøpe inn det de trenger. Vi har booket tre biler og tre sjåfører som skal hjelpe oss. Så gleder vi oss veldig til vi kommer hjem igjen, og kan vise bilder til alle som har bidratt, av hva pengene har gått til, sier Hanne, og oppfordrer til å spre litt ekstra glede i julen og vippse penger inn til hjelpeprosjektet.

Pengene er samlet inn via Vipps, mobil 47309392

Barnehagen - Grefsenlyst - har også samlet inn penger. Foto: PRIVAT

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...