Nordre Aker Budstikke

Brødrene sikter mot motorsport-toppen:

– Vi er et bra team!

Per Einar Brovold og Gard Brovold satser på motorsport, her fra Granum gård på Vaggesten, i Maridalen.

– Det var veldig fint å prestere nå, vi har brukt mye tid på dette, sier Gard Brovold (21), som sammen med broren Per Einar (18) kjører i toppen i enduro, junior elite.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.10.2021 kl 09:53

MARIDALEN: Gard Brovold (21) og broren Per Einar Brovold (18), fra Granum gård på Vaggesten i Maridalen, satser på motorsporten. I helgen kjørte de finalen i Norgescup i motorstykkel - enduro - på Lunner motorsportbane, arrangert av Lunner motorsportklubb.

– Vi kjører i klassen junior elite i Norgescupen, og hadde som mål i helgen å få så gode plasseringer som mulig, da vi også har fått gode resultater tidligere i sesongen. Vi lå på henholdsvis 2. og 3. plass sammenlagt i cupen før finalen, forteller Gard til avisa - han vant finalen, og broren Per Einar ble nummer 4.

– Det betyr at vi sammenlagt er nummer 1 og 2 i Norgescup i enduro - i juniorklassen, legger han til.

Enduro

Enduro er hastighetskjøring og utholdenhet med sykkel over lang tid. Konkurransen kan deles inn i to kategorier, Enduro spesial som er kjøring på lukket område og Enduro etappeløp som kan sammenlignes med rally. I Enduro spesial konkurreres det som oftes på motocrossbaner og området omkring banen. Det telles runder og den som har kjørt flest runder på en forhåndsbestemt tid vinner. I Enduro etappe kjøres det fartsprøver med transportstrekker mellom fartsprøvene, ifølge Norges Motorsportforbund.


– Det var veldig fint å prestere nå, vi har brukt mye tid på dette, særlig de siste ukene, sier Gard, som ellers er student ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås. Per Einar er elev ved Heltberg videregående skole.

Og som i annen idrett, gjelder det å holde seg i form. Gutta sykler, løper og går på ski:

– Vi har også syklet endel terrengsykkel. På grunn av koronasituasjonen så har det blitt et langt avbrekk i konkurransesituasjonen for terrengsykkel, bortsett fra et ritt tidligere i høst. Men nå satser vi alt på motorsykkelsporten. Fra vi var barn har vi kjørt rundt på gården her. Det er en veldig spennende sport, ikke bare skal du være godt til å kjøre, men du må kunne sykkelen din ut og inn - det tekniske. Det synes jeg bare er kult! sier Gard videre.

Drømmen er så klart å komme opp i verdenstoppen, på sikt, gjerne i samarbeid med landslaget.

– Vi er et bra team, og man kan satse privat også, forteller Gard. Det er faren deres, Lars Henning Vaggesten, som er guttenes trener.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...