Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

– Vi er ikke så forbanna jålete ...

Det skal nok bli bra med engasjement på Nordre Åsen mandag, både på og utenfor banen. Foto: ALEXANDER SYNSTAD

... men å spille på dette nivået kan vi ikke leve med i lengden!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.06.2017 kl 08:25

Jeg var om lag en uke gammel da jeg for første gang var i klubbhuset til HamKam på Briskeby gressbane på Hamar. I 1973.

Min første offentlige utskjelling hadde jeg i en garderobe på Bislet stadion. Offeret for utskjellingen var Pål Jacobsen, som da hadde gått fra HamKam til Vålerenga. Og vunnet på Bislet mot HamKam.

Og selvfølgelig scoret han mot sin gamle klubb.

En skjellsettende opplevelse som antakeligvis definerte meg som HamKam-supporter. På godt og vondt.

Mest vondt. Å være Kamma-supporter over et lengre liv er en smertefull erfaring. Det er klubben som innehar rekorden for flest antall nedrykk fra toppserien. Åtte. Det er også klubben som har spilt seks semifinaler i cupen uten å ha nådd cupfinalen. Follo er altså bedre enn oss der.

Alexander Synstad, fotballentusiast og Kamma-supporter. Nå er han klar for Nordre Åsen. Foto: PRIVAT

I år røk vi straffer for Nybergsund i første runde. De to gullene i NM i innendørsfotball på 90-tallet er det få som nå husker. Serie-bronsen i 1970 er fortsatt klubbens beste prestasjon. Dette er nestenklubben som har gitt grønnhvite hjerter mye smerte.

Tidligere HamKam-trener og i dag supporter, Ståle Solbakken sa en gang at man ikke velger lag. Man får de - som sin mor og far.

– Selv om det er mange ganger man har hatt lyst til å velge bort HamKam, sa han med en skjevt smil.

Ståle hadde helt rett i det. Selv om jeg ikke har bodd i Hamar siden 1995 har jeg ikke valgt bort HamKam.

Det var litt historie. Og litt om mitt forhold til klubben med 2. divisjons desidert beste stadion.

Mandag møter vi Skeid på Nordre Åsen.

I likhet med HamKam er det nok også slitsomt å holde med Skeid. Bortsett fra at Torshov-klubben faktisk vant en del titler i gamle dager, er den en såret, gammel stolthet. I skyggen av en større klubb har Skeid-patriotene sett at klubben har levd en anonym tilværelse de siste 30 årene.

Klubben yppet seg litt på 90-tallet, men ellers har det vært ganske mørkt på Voldsløkka og Nordre Åsen.

Supporterne har også sett at de mange talentene Skeid har fått fram har forsvunnet til andre klubber. Og de har gjort det bra. For et par år tilbake nådde Skeid et foreløpig bunnivå ved å rykke ned til 3.divisjon. Antallet supportere har sunket kraftig.

Nå har klubben stabilisert seg i 2.divisjon. Med Tom Nordlie som boss hadde Skeid en knallstart på sesongen.

Det har gått litt tråere i de siste kampene. Likevel er det en ny optimisme på Nordre Åsen. Tilogmed nye tribuner (!) er satt opp på anlegget. Et anlegg som i all ærlighet ikke akkurat oser av historie og kultur. Men Skeid-supporterne jeg kjenner fra min tid på Torshov har fått tilbake litt mer rødfarge i kinnene.

Med en fotballfaglig sterk sjef bak roret øyner de nytt håp om opprykk til nivå to. Med et godt organisert, hardtkjempende og talentfullt lag har de grunn til det. Ihvertfall når det gjelder håpet om å nå andreplassen som gir kvalikspill.

Fra Mjøsas ekstremt vakre bredder kommer HamKam sørover i en grønnhvit buss. Og med en enda større dose selvtillit.

Anført av en trener dere antakeligvis ikke har hørt om før, har klubben kun ett poengtap hittil i sesongen. Det kom i 0-0-kampen borte mot Kjelsås. Av alle.

Ellers har HamKam kun sluppet inn ett mål så langt. Det kom da Asker ble knust i serieåpningen med 5-1.

LES OGSÅ: Sjefsoksen Jonny kommer ikke til å sitte sammen kjæresten på fotballkampen

Etter flere famlende år i mørke, er det tent en ny glød i Kamma. Trener Kevin Knappen som erstattet fortapte Kent Bergersen i vårsesongen i fjor har fått nok tid til å skape et solid kollektiv.

Godt hjulpet av noen med litt mer penger enn deg og meg, kom det tidlig på plass solide forsterkninger. Keeper Lukasz Jarosinski kom fra Strømsgodset, og har innført karantene foran Kamma-målet. På midtbanen har Petter Vaagan Moen kommet tilbake til moderklubben for å regjere på midtbanen.

I alle ledd er laget rett og slett bedre. Og blant Kamma-patriotene er det god, gammel glød. Vi øyner et reelt håp om opprykk. Hamarsinger er ikke så forbanna jålete. Men å spille på nivå tre er ikke noe vi kan leve med i lengden.

Derfor garanterer jeg et dugelig bra antall grønnhvite på Nordre Åsen mandag. Både fra Hamar og fra oss Oslo-baserte Kamma-patrioter.

Jeg tror på en jevn og hard kamp på banen. Dog ikke så jevn kamp på tribunen.

Vi sees.

Alexander Synstad - journalist og fotballsupporter, bosatt på Grefsen

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...