Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Langt mellom ord og handling:

– Vi er kanskje for tidlig ute?

Pink Fish på Storo. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Restaurantkjeden Pink Fish har lagt ned to avdelinger i Oslo. Men hvordan går det for restauranten på Storo?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

STORO: I sak fra Dagens Næringsliv denne uka går det frem at Pink Fish-kjeden sliter med et tregt hjemmemarked, budskapet om sunn og bærekraftig mat går ikke hjem hos norske forbrukere.

– Folk i Norge sier én ting og gjør noe annet, konstaterer Pink Fish-sjef Ronny Gjøse overfor IntraFish, som publiserte saken først, bak betalingsmur.

– Selv om vi leverer på alle de viktige driverne som bærekraft, sunnhet, convenience, gjøre fisk enklere tilgjengelig og så videre, ser vi at det spises pizza, pasta og burgere som aldri før, sier han i saken.

I 2018 hadde selskapet inntekter på 7,6 millioner kroner - resultat før skatt var på minus 6,7 millioner.

Nå er restauranten som lå i Steen & Strøm og i Oslo City, nedlagt. Igjen er restaurantene i Grensen, på Munch Brygge i Bjørvika og Storobuen, samt i Bergen og Stavanger.

Nordre Aker Budstikke tok kontakt med Pink Fish for å spørre hvordan det går på Storo.

– Vi har per dags dato ingen planer om å stenge på Storo, men vil fortløpende se på lønnsomheten på våre avdelinger og ta de grep som vi mener er riktige for vårt selskap. Vi kan ikke over lang tid leve med ulønnsomme restauranter, og vårt videre hovedfokus er å vokse i Asia og internasjonalt med vårt konsept, sier medgründer i Pink Fish, Ronny Gjøse.

Pink Fish har i dag én restarant i Singapore.

– Tidlig ute?

Om 2019 kommenterer han følgende:

– Vi har lavere omsetning enn budsjettert, og det skyldes hovedsakelig at vi ser at lunsjmarkedet er stort sett fraværende - det er bedre omsetning sen ettermiddag og tidlig kveld. Pink Fish er utviklet til å være et «morgendagens»-konsept og levere på viktige drivere som bærekraft, miljø, sunnhet, raskt og gjøre sjømat enklere tilgjengelig. Vi har hatt flere kundeundersøkelser som understøtter at det er dette konsumentene ønsker. Det vi ser er at det fortsatt er langt i fra ord og ønsker til handling, og det sitter fortsatt langt inne og spise sjømat i et «fast casual»-format. Dette formatet er godt utbredt i det internasjonale markedet, men har ikke helt befestet seg i Norge. Vi er kanskje for tidlig ute med kategorien? kommenterer Gjøse.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...