Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Fant ikke plass til bydelens største parti:

– Vi er skuffet, svarer Høyre

Tre av Nordre Aker Høyres fire BU-kandidater den kommende perioden: Elisabeth Børve Riksfjord, Sidsel Kjeldaas Salte og Erik Kreyberg Normann. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Torsdag annonserte Ap, MDG og SV at de er enige om en samarbeidsavtale for hvordan de skal styre bydelen. Men opposisjonen er ikke tilgodesett med ett eneste lederverv i komiteene – selv om det har vært kotyme tidligere perioder.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.10.2019 kl 11:10

NORDRE AKER: Arbeiderpartiet, Miljøpartiet de Grønne og Sosialistisk Venstreparti gikk seirende ut av valget til bydelsutvalg (BU) i Nordre Aker i september. Med 8 av 15 representanter i BU og sikret de for første gang et rødgrønt BU-flertall i bydelen.

Torsdag ettermiddag fortalte de tre partiene i en pressemelding til Nordre Aker Budstikke at de har blitt enige om en samarbeidsavtale. Den innebærer blant annet fordeling av ledervervene i BU: Arbeiderpartiets Bente M. Larsen overtar vervet som BU-leder, og blir Nordre Akers første kvinnelige BU-leder, mens MDGs Aase Marie Olafsen blir nestleder.

(Artikkelen fortsetter etter bildene)

Bente M. Larsen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Aase Marie Olafsen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

De tre partiene er enige om å videreføre komitestrukturen slik den har vært i forrige periode, med Helse- og sosialkomiteen (HS), Kultur- og oppvekstkomiteen (KO) og Miljø-, plan- og samferdselskomiteen (MPS). MDG vil lede MPS-komiteen, Ap vil lede KO-komiteen, mens SV vil lede HS-komiteen, opplyser partiene. Høyre får nestledervervet i HS, melder samarbeidspartiene.

Tradisjon

At opposisjonen ikke er tilgodesett med ett eneste lederverv, kun en nestleder, blir mottatt med undring i Høyre.


– Først og fremst vil jeg gratuler de tre partiene som har fått flertall i BU, og at de har fordelt posisjonene seg i mellom. Jeg vil understreke at Høyre skal være en konstruktiv samarbeidspartner som opposisjonsparti denne perioden, sier Erik K. Normann, som var Høyres førstekandidat i valget, og blir partiets gruppeleder i BU.

– Men vi synes det er synd at de ikke har fulgt tradisjonen i bydelen om å tilgodese opposisjonen med ledervervet i en av komiteene.

Erik Kreyberg Normann. Foto: Privat

I forrige periode, hvor Høyre, Venstre og Frp utgjorde BU-flertallet, var likevel Bente M. Larsen (Ap) leder i Helse- og sosialkomiteen. Og da Andreas Skjæret (V) som ledet Miljø-, plan- og samferdselkomiteen flyttet fra bydelen midt i perioden, var det Arbeiderpartiets Terje Olav Moen som ble tildelt ledervervet i komiteen. Til tross for at dette vakte reaksjoner i Venstre.

– Skuffet

– Det er et signal om at man vil samarbeide bredt når man inkluderer opposisjonen. Så det er ikke til å stikke under stol at vi – bydelens desidert største parti, som én tredel av velgerne valgte å prioritere – er skuffet, sier Normann.

Han bekrefter at han tok kontakt med de rødgrønne partiene før de startet sine forhandlinger, for å signalisere at Høyre ønsker å være en konstruktiv medspiller i bydelsutvalget.


– Vil dette gjøre samarbeidet i BU tråere tror du?

– Det vet jeg ikke. Men de sender et signal når de gjør det på denne måten. Hadde vår side beholdt flertallet, ville vi nok ha videreført tradisjonen med å ta med opposisjonen, sier Normann.

Den siste komiteene var i forrige periode ledet av Høyre (Per-Morten Klette i Kultur- og oppvekstkomiteen).

Ikke nok komiteen

Den kommende BU-lederen, Bente M. Larsen svarer dette på kritikken fra Høyre:

– Vi er tre jevnstore partier som skal styre bydelen i kommende periode. I forhandlingene ble ulike modeller diskutert, bl.a. med utgangspunkt i at Høyre er det største enkeltpartiet i bydelen. Høyre hadde gitt innspill om at de ønsket ledervervet i Helse- og sosialkomiteen. Alle tre styringspartiene ønsket lederverv i komiteer, og siden vi er jevnstore og kun har tre komiteer totalt, ønsket vi å tilby Høyre nestledervervet i den komiteen de selv ønsket seg.


Larsen understreker at de tre flertallspartiene er opptatt av å få til et godt samarbeid med de øvrige partiene i det nye bydelsutvalget, og gi de gode arbeidsvilkår.

– Vi har hatt et godt og konstruktivt samarbeid med alle partier i inneværende periode, og sammen har vi fått gjennomført mye god politikk for bydelen. Det skal vi også få til fremover, sier Larsen.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...