Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

- Vi er tjent med mindre kontanter i omløp

DnB-Banksjefen på Vinderen og Ullevål henviser til minibank eller butikk og mener dette først og fremst er en utfordring for de eldre.

KONTANTLØST I BANKEN: Nå må man ta turen innom minibanken for å få ut kontanter. Hos DnB på Vinderen og på Ullvål er det slutt på kontanter i filialen. Fra venstre: Finansrådgiver Arve Grønvold, finansrådgiver Benedicte Øverås og banksjef Britt Øvretvedt.

Nå kan du ikke lenger ta ut kontanter i DnBs bankfilialer på Vinderen og Ullevål. Banksjef Britt Øvretvedt lover minibank-hjelp til dem som trenger det.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.01.2014 kl 13:07

VINDEREN/ULLEVÅL: - Kundeadferden har endret seg ekstremt raskt. Folk flest er nesten aldri innom bankfilialen for å få utført betalingsformidlingstjenester, og de bruker langt mindre kontanter enn før, sier banksjef Øvretvedt.

Halvert på få år

Siden 2008 har antall innskudd og uttak av kontanter blitt redusert med cirka 50 prosent i DNB på Ullevål og Vinderen.

Bankkort, nettbank og mobilbank har tatt over. Overføring av penger mellom egne konti gjøres raskt og enkelt via sms og regninger betales til alle døgnets tider via nett.

- Nettopp derfor har de fleste bankers filialer sluttet å ta imot eller levere ut kontanter over skranke. Mynttelleren vil vi fortsatt ha slik at alle, store og små, kan komme å tømme sparebøssene sine, sier Øvretvedt.

At det stadig brukes mindre kontanter og at folk flest betaler med kort i butikkene, ser banksjefen som positivt.

- Hele samfunnet er faktisk tjent med at det er mindre kontanter i omløp. Mindre kontantbetaling bidrar godt i kampen mot blant annet hvitvasking og økonomisk kriminalitet.

Samtidig har vi mindre kontanter i lommer, lommebøker og vesker, som bidrar til at færre blir utsatt for ran, så betal med kort der det er mulig. Bare vent, snart vil du også kunne betale med mobiltelefonen, opplyser banksjefen.

Tilbyr hjelp

Øvretvedt sier at det for det meste er eldre mennesker som fremdeles tar turen til banken for å ta ut kontanter. Hun minner om at de ansatte i banken gjerne hjelper til med uttak i minibanken, hvis det er ønskelig.

- Samtidig oppfordrer vi interesserte til å komme innom bankfilialen for å få demonstrert nye og mer effektive tjenester tilpasset kundenes behov. Mye har skjedd de siste årene, sier Øvretvedt til Akersposten og Nordre Aker Budstikke.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...