Nordre Aker Budstikke

Vi går en vakker skihelg i møte

Nå er det nydelig i Marka! Her ved Sanbækmanan i Nordmarka syd tidligere i uken. Foto: Andreas Henriksen / Skiforeningen

Siste dagers snøvær gir enda bedre skiforhold i Marka.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

MARKA: Snøen henger tungt på trærne i Marka, og den gode starten på årets skisesong fortsetter.

Skiforeningen melder på sine nettsider om flotte spor i store deler av løypenettet. Med de siste dagers snøfall kan enda flere terrengløyper prepareres.

– Det er allerede gode løyper jevnt over, men litt ekstra snø er alltid positivt, sier løypesjef i Skiforeningen Hege B. Sheriff, på egne nettsider.

Les føremeldingen her. Du kan trykke i kartet og se når løypene ble preparert sist.

Løypebasene står på store deler av døgnet for å lage best mulige løyper. Torsdag formiddag ble hovedløypene prioritert, mens terrengløypene følger så snart som mulig. Det er fortsatt mye arbeid med å fjerne trær som har falt over løypene, så Skiforeningen anbefaler folk å være på vakt spesielt i utforkjøringer.

Skibuss og åpne Marka-stuer

Lørdag og søndag er det meldt omkring fem kuldegrader og skyet oppholdsvær.

I helgen kan du ta Skibussen, som blant annet har avgang fra Sognsvann, til Mylla og Ringollen både lørdag og søndag.

Og vil du ha et hyggelig mål på turen, er de mange markastuene, som driftes av henholdsvis Skiforeningen og Bymiljøetaten, åpne. Du finner alle åpningstider og informasjon her.

Her er liste over skiløypene i Marka, med preppestatus (Skiforeningens nettsider).


God tur!

LES OGSÅ: Nå har hundekjørerne fått sin egen løype i Marka

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...