Nordre Aker Budstikke

Klassen om Simen i 2009:

– Vi gleder oss til å se deg ta gull på TV en dag

Simen Hegstad Krüger var helt både på hjemmebane hos Lyn og for hele Norge etter OL-triumfene sist vinter. Allerede i 2009 hadde klassen hans på Nordberg tro på skiløperen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup /Faksimile

Etter å ha gått inn til tre medaljer i OL i Pyeongchang, hvorav to av edleste valør ble han sett på som en helt i nærmiljøet og i Lyn-land. Som ung havnet han midt på treet, og likte seg best på skiturer sammen med familien i Nordmarka. Likevel hadde han som så mange andre en drøm om å bli best. Det klarte han.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.05.2019 kl 14:10

KRINGSJÅ: Dager etter mesterskapet hvor han vant sitt første OL-gull, etter å ha falt for så å ta igjen alle og gå alene i tet til seier, ble årboka fra ungdomskolen dratt opp.

Som de andre klassene på Nordberg gjør, lagde de en årbok hvor alle skrev noe om hverandre. I Simens sto det ikke noe hva som helst. Klassekameratene skrev om Simen:

«Vi gleder oss til å se deg ta gull på TV en dag.» Selv husker han ikke hva det var som gjorde at kameratene valgte å skrive akkurat dette.

Faksimile fra Nordberg skoles årbok.

– Om jeg oppriktig trodde på det eller om det var en drøm, er vanskelig å si. Å en gang bli best og stå på toppen av pallen er en drøm som alltid er der, men det er få som klarer det. Jeg tenkte ikke på det selv etter mesterskapet og husker ikke nøyaktig hva det sto, men det er klart at det er utrolig spesielt å ta OL-gull.


Simen Hegstad Krüger på toppen av pallen. Denne gangen under Oslo Skishow i sommer. Til vinteren kan det bli mer av dette. Foto: Christian Fredrik Borg

LES OGSÅ: Hvor var du da Sien Hegstad Krüger brakk staven?

Etter suksessen i Sør-Korea i slutten av februar brukte han tid for å komme tilbake til seg selv.

– Man havner midt i det, og tiden etter OL har vært en spesiell periode, sa han etter at presentasjonene hadde sunket inn et par måneder etterpå.

Allsidighet i ung alder

Om man ser bort fra Team Ingebritsen, driver de fleste med flere idretter som ung før de velger å spesialisere seg innen en idrett. Simen Hegstad Krüger er intet unntak. Som ung drev han med fotball, orientering og langrenn. Sistnevnte var favoritten og idretten han senere skulle velge, og hevde seg i.


Simen Hegstad Krüger. Foto: Norges Skiforbund

Mens søsteren, Solveig, vant hovedløpet (uoffisielt NM for yngre), gikk det en annen vei med orienteringskarrieren til Simen.

– Resultatene gikk opp og ned, og det ble mye bom, ler han før han fortsetter.

– Jeg ville nok mer enn kartferdighetene tilsa, og da ble det mye bom.

Setter pris på nærmiljøet

Etter at han hadde gått ut av videregående og for alvor begynte å satse på ski flyttet han ut av barndomshjemmet ved Tåsen. Valget falt på en leilighet en drøy kilometer fra barndomshjemmet. Rett etter sesongstart 2016/2017 flyttet han til Kringsjå, hvor han fortsatt bor.


– Det er her jeg har vokst opp, og det er her jeg har lagt grunnlaget mitt. Området betyr noe helt spesielt for meg.

Fullt klubbhus på Kringsjå, fredag morgen. Foto: LYN SKI

Barndomsklubben, som han fortsatt representerer, Lyn, stelte til med frokost på klubbhuset på Kringsjå etter at han virkelig slo gjennom tidligere i mesterskapet. Over 200 unge og gamle Lynløpere sto opp tidlig for å følge sine to idoler, Simen og Hans Christer på 15 kilometer fri teknikk.

– Det er veldig gøy at folk følger med, og jeg føler en sterk tilknytting til nærmiljøet så det er hyggelig at også de synes det er kult å gå på ski og følge med. Jeg setter veldig stor pris på at folk i området engasjerer seg.

LES OGSÅ: Lyns «rockestjerne» vendte hjem

Ingen barnestjerne

I løpet av de tre årene på ungdomsskolen utviklet Simen seg og tok enda flere steg. Noen av grunnene til at han valgte å satse på langrenn, selv om resultatene i tidlig alder ikke var spesielt lovende, kan spores tilbake til ungdomsskolen han gikk på, Nordberg.

HELTEN: Liten tvil om hvem som var kveldens mann på Kringsjå. Simen Hegstad Krüger ble hedret av klubben i mars, like etter OL. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Vi var en veldig idrettsinteressert gjeng som hadde det gøy og trente sammen. Idrett sto høyt på Nordberg, sier han nesten ti år etter at han gikk ut av ungdomskolen.

Som barn sto familieturene i Nordmarka høyest og han likte ikke å konkurrere før han kom i 15-16-årsalderen.

– Jeg likte best å gå med familien da jeg var liten, og det tok tid før konkurranser var gøy, fortalte Krüger til Aftenposten etter suksessen i Sør-Korea.

At han en dag skulle bli best da han gikk på Nordberg skole, var ingen selvfølge. Men medelevene trodde på Simen. Her fra et regntungt Oslo Skishow i sommer. Foto: Christian Fredrik Borg

I hovedlandsrennet, som er å regne som uoffisielt NM, var han som han selv poengterer; midt på treet. Som 15-åring gikk han inn til en 185. plass av totalt 281 løpere. Gutten han da var 20 sekunder bak skulle han senere passere. Sondre Turvoll Fossli, som Simen senere skulle gå junior-VM-stafett med og være tilknyttet Norges Skiforbunds landslag samtidig, vant prologen denne vinterdagen på Savalen i Hedmark.

– Jeg var ok. Det kan man vel si? Jeg var på langt nær den beste, men har tatt flere steg på veien hit jeg er i dag, avslutter Krüger.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...