Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

- Vi har gutsa hele veien!

Frøken Diana har flyttet sine deilige salonger nedover i Markveien

STYLING IS EVERYTHING: Salongene i Markveien bugner av smykker, vesker, belter og annet stæsj som gjør susen. FOTO: ELLEN RØNNING

Siste halvår har bydd på nytt lokale, en baby og forfatter-debut for Ellen Marie Garåsen og Elise Dingstad, damene bak vintagebutikken Frøken Dianas Salonger på Løkka.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.10.2014 kl 13:32

GRÜNERLØKKA: Det er snart et halvår siden Frøken Dianas Salonger flyttet fra øverst til nederst i Markveien, der salongene nå lyser opp i et frodig fellesskap av kule småbutikker.

- Vi trives så utrolig godt her! Vi lå nok litt bortgjemt tidligere, sier Elise Dingstad fornøyd.

Lokalene har damene pusset opp selv, og de har blitt smellfine.

- Ikke sant! Og heldigvis skjønte vi ikke denne gangen heller hva vi bega oss ut på, sier Elise og ler med lett hjerte, nå er jo alt vel i havn.

- Det var vel litt i overkant å ta fatt på bokprosjektet pa samme tid som flyttingen og Ellens termin.

Elise ler igjen, og forteller om gulvlegging, tapetsering, maling og ikke minst flyttesjauen. Og bokprosjektet.

- For en crazy vår! Men slikt er fort glemt. Tulla til Ellen er for lengst kommet vel til verden, vi har masse nye kunder innom, samtidig som stamkundene våre heldigvis har blitt med oss hit. Og i forrige uke fikk vi boka fra Vega forlag. Følelsen av å holde den i hendene, altså!

HAR DU EN HOBBY...: Her er stedet for modellentusiaster

Frøken Dianas Vintage

Elise blar i Frøken Dianas Vintage, 256 sider fylt av 120 herlige antrekk, motehistorie, tips og inspirasjon. Boka dufter fremdeles deilig trykkeri.

- Det har vært utrolig lærerikt å lage denne boka, en veldig kul prosess, rett og slett. Vi har bedrevet mye research på motehistorie og håper virkelig folk vil oppleve boka både som interessant og ikke minst inspirerende.

Elise og Ellen har brukt seg selv og et knippe venninner som modeller i boka, og forsiden prydes av bestevenninne og skuespiller Mariann Hole i en fantastisk selskapskjole.

- Vi selger boka selvsagt her også, og med dedikering og signatur hvis ønskelig. sier Elise, stolt og glad over å ha gitt ut landets første vintagebok.

VINTAGE PÅ FROGNER: Sjekk ut Fløyel & Kanari

Lidenskap

Ellen Marie Garåsen kommer ruslende gjennom salongene. Begge de to innehaverne er levende reklame både for bok og butikk, og en skarve jeans- og skjorte-slave får virkelig litt å tenke på.

- Utgangspunktet for både butikk og bok er egeninteresse for vintage, vi elsker brukt begge to, både klær og inventar, sier Ellen.

Sammen reiser de verden rundt og besøker vintagegrossister for å finne godsaker til Frøken Dianas Salonger.

- Det er mildt sagt en møkkajobb, å grave seg gjennom tonnevis med brukt tøy i ymse forfatning, forteller Ellen.

- Men så er det jo julekvelden når vi vel hjemme i butikken pakker opp det vi har valgt.

Alle varer i salongene er håndplukket, og mye kommer fra USA, Nederland, Island og Asia. Og noe havner hjemme hos innehaverne.

- Det er en viss størrelse på hjemmegardrobene våre, ja!

Ellen gliser og forteller at det har blitt en vane å "kle seg opp", bruke belter, smykker, sko og annet stæsj til hverdags, og kle seg i vintage fra ulike epoker.

- Til å begynne med, da vi startet opp i 2008, måtte vi selge alt vi kjøpte inn for å overleve. Gjett om det rev i hjerte og sjel innimellom, å se de feteste vintagekjoler forsvinne ut butikkdøren med en kunde. Så etter hvert som vi har begynt å sove roligere om nettene, og har kommet helskinnet gjennom de vanskelige første årene, så har garderobene vokst, ja.

BLOGGER, MODELL,  DESIGNER: Møt Camilla Pihl

Skuespillere

Ellen Marie Garåsen og Elise Dingstad er utdannet skuespillere fra NISS, og frilanser litt når tid og anledning byr seg.

- Det er moro det også, men jeg føler heldigvis at jeg får brukt meg selv og kreativiteten min mere her enn som frilans skuespiller, sier Elise.

Ellen synes det er deilig å få spille litt sommerteater, men begge har de sjela si i Frøken Dianas Salonger.

- Vi har gutsa hele veien, jobbet knallhardt og hatt is i magen. Det er ikke så lenge siden brukt tøy var æsj, nå har det snudd. Gjenbruk og kvalitet er veldig innafor, og når kjentfolk som Jenny Skavlan fronter omsøm og gjenbruk betyr det mye for holdningene der ute, sier Elise.

- Noe av det beste med å drive vintagebutikk er at vi kan gjøre det med god samvittighet. I tillegg til at det er så utrolig gøy, da!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...