Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Kommunen:

– Vi har ikke ansett treet som noe risiko

OVERENDE: Til slutt ramlet treet ned over turveien. Foto: KJELL MAGNE AALBERGSJØ

– Er det ingen som har ettersyn av blant annet trærne langs denne turveien? spør Grefsenbeboer.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.04.2015 kl 07:41

AKERSELVA: – Gang- og sykkelveien langs Akerselva er vel en av Norges mest brukte turveier. Men vedlikeholdet står det dårlig til med, mener Kjell Magne Aalbergsjø fra Grefsen, og som tenker på strekningen fra Maridalsvannet og ned til Nydalen.

Les hele saken med Kjell Magne her, og se bildeserie fra elva fra Oset og ned til Nydalen.

Før påske sendte også Kjell Magne mail til Bymiljøetaten, og ramset opp hva han mener er forfall av det flotte området langs gang- og sykkelveien, nedover til Nydalen.

Trær ramler ned

Han tok blant opp hugde trær som ikke blir ryddet og fjernet. Men en ting er trær som er felt, en annen ting er de som ramler ned av alderdom eller av mye vind.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

– For eksempel ved badedammen ved Sagadammen, ligger et veldig stort tre som har blåst ned. Det har ligget der en stund det også, men tenker med skrekk og gru på hva som kunne skjedd hvis noen hadde fått det treet over seg, nevnte også Kjell Magne i saken.

Ettersyn?

I tillegg.

– Er det ingen som har ettersyn av blant annet trærne langs denne turveien, og området rundt? Det føles jo ikke særlig trygt, hvis det er slik at man plutselig kan få svære trær over seg i dette mye bruke området? spurte han også.

Les også: Disse gutta gleder seg veldig til helgen

Blant annet viste han til stort tre over turveien fra kunstnerområdet, oppover langs Akerselva og bort til brua over mot Sagadammen. Der et stort tre sto mer eller mindre på skrå ut i veien. Denne uken ramlet treet ned, rett på turveien. Så vidt avisen kjenner til ligger treet der fortsatt i slutten av denne uken.

I går var avisen også i kontakt med syklist, som fortalte at det like før hun smalt inn i treet.

Avisen har vært i kontakt med Bymiljøetaten. De svarer at etaten jevnlig holder oppsyn og utfører vedlikehold langs turveien.

Lar trær stå

– Vi jobber jevnlig med oppsyn og vedlikehold av våre parkanlegg og friområder. Selv om områdene holdes under oppsyn er det trær som går over ende av forskjellige årsaker. Turstien som det vises til i denne saken ligger i et naturlikt område. Det vil si at vi lar trær stå så lenge de ikke er i umiddelbar risiko for turgåere, sier Roar Hunstad, parkforvalter i Bymiljøetaten.

Les også: Det var et forsøk på å stjele hunden min

Han forteller videre at treet som veltet ned denne uken, har vært under "oppsyn".

Ikke risikoelement

– Dette treet som nå har veltet, har vi holdt under oppsyn. Men på grunn at det ligger så lavt i terrenget, har vi ikke ansett treet som et risikoelement. Siden treet nå ligger over turstien, vil det bli ryddet vekk, forteller han.

Les også: Denne gjengen går mye på tur langs elva

Hunstad viser videre til at Oslos friområder er store og mange, med varierende utforming og kvalitet.

Befaringer og tips

– Det er ikke ønskelig å felle alle trær som er aldrende eller dårlige, siden de er en berikelse for naturen. Trær som derimot er risikotrær for eiendom eller besøkende skal tas vekk eller legges ned. Slike trær finner vi enten gjennom egne befaringer eller ved tips fra publikum, sier han.

Ellers er det et arbeid i gang om kartlegging av områdene langs elvene i hovedstaden.

Kartlegger

– Vi jobber for tiden sammen med andre avdelinger i Oslo kommune og Oslo Elveforum for en kartlegging av naturområdene langs elevene. Formålet er å stedvis øke standarden og skape trivsel, sier parkforvalteren.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...