Nordre Aker Budstikke

Jentene har gått til andre klubber:

– Vi har ikke vært gode nok!

Foto: Kristin Tufte Haga/illustrasjon

Blant annet har det manglet jentelag for 2005- og 2006-årgangen i Kjelsås IL i år.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.11.2020 kl 11:26

KJELSÅS: Nylig omtalte Nordre Aker Budstikke at Skeids jenter 14 og 15 år vant OBOS Cup i Vallhall, noe de også har gjort tidligere.

Avisa kjenner til at flere av jentene på Skeid har Kjelsås-bakgrunn.

På fotball.no er det ikke satt opp lag for jenter 15 eller jenter 14 år i Kjelsås IL.

På slutten av 2015 varslet Kjelsås Fotball på egen nettside et løft for jentefotballen i Kjelsås:

«Tidligere i år (journ. anm. 2015) ble det sendt ut medlemsundersøkelse fra Kjelsås Fotball. Tilbakemeldingene bekreftet at klubben ikke har lyktes i å nå alle målene den har satt seg på jentesiden de siste årene. Et jenteutvalg satte seg ned for å diskutere og komme frem til tiltak for å løfte jentefotballen, og ikke minst redusere frafallet i ungdomsfotballen.


– Med de endringene som nå er gjort, samt kontinuerlig fokus på hvordan vi kan bli bedre fremover, så tror vi på at jentefotballen vil stå sterkere enn noen gang i 2016. I Kjelsås Fotball ønsker vi flest mulig, lengst mulig og best mulig – både gutter og jenter!»
skrev også klubben på sine nettsider.

Det var også nedsatt et eget jenteutvalg:

Her kan du også lese hele innlegget til Kjelsås Fotball om jentesatsingen, fra desember 2015.

– Brutal oppsummering

Jo Bergsvand er styreleder i Kjelsås Fotball, han ble styreleder i mars 2016. Han sier til Nordre Aker Budstikke at noe spesifikt jenteløft er han ikke kjent med, derimot at det var en satsing for å få på plass et A-lag for damer i regi av Kjelsås.

– Hva har Kjelsås Fotball oppnådd, ut fra det omtalte løftet som ble lansert fra 2015?


– Ut fra det som ble beskrevet av klubben selv, så blir dette en brutal oppsummering. Vi har ikke lykkes i å redusere frafallet. Vi har ikke vært gode nok til å følge opp de føringene som ble lagt her, svarer Bergsvand.

– Damelaget ble etablert og de fikk en sesong i 4. divisjon. I år har pandemien ødelagt hele laget. Det har vært utfordrende å rekruttere spillere. Neste år blir diskusjonene om vi skal ha et damelag eller et J19-lag. Og som du viser til så er rekrutteringen elendig da årgangene under har smuldret opp.

Samarbeid ble diskutert

Nordre Aker Budstikke har også tidligere omtalt blant annet jenter 05-årgangen til både Skeid og Kjelsås, og foreldre og treneres ønske om et samarbeid. Her kan du lese mer.

I fjor høst ble det også utarbeidet en innstilling om å inngå et samarbeid mellom Kjelsås og Skeid, for å utvide tilbudet til fotballjentene, født i 2005, 2006 og 2007.

– Styret konkluderte med at et slikt samarbeid ikke kunne iverksettes innenfor Kjelsås ILs verdier og rammeverk som er beskrevet i fotballgruppas gjeldende sportsplan. Blant annet ønsker ikke Kjelsås Fotball at foreldretrenere skal være hovedansvarlige - på ungdomsnivået, slik dette samarbeidet var skissert. Derfor ble det siste punkt i innstillingen: Hva skjer uten samarbeid, og hvordan dette skulle løses, det det ble flertall for, ifølge Bergsvand.


Han sier at ingen av ungdomslagene i klubben i dag har foreldre som hovedansvarlige trenere.

Bergsvand sier videre at klubben var klar over at en konsekvens av at et samarbeidet med Skeid ikke ble noe av, kunne bli at flere av jentene ville melde overgang til Skeid, og at noen ville slutte.

– Dette skjedde til tross for at Kjelsås fikk på plass en god trener for årgangen. De beste gikk til Skeid, de nest beste fant andre utfordringer og resten sluttet. Til sammmen var dette en gruppe på rundt 20-25 jenter, ifølge Bergsvand.

Jo Bergsvand, styreleder i Kjelsås Fotball, og datter Guro Bergsvand, som spiller i Sandviken og Toppserien. Foto: PRIVAT

– Hva gjør dere fremover, for å stoppe at flere yngre Kjelsås-jenter velger andre klubber?


– 07- og 08-årganen i Kjelsås Fotball er også sårbare, med få spillere. Her jobbes det nå mot Korsvoll for et samarbeid i disse årgangene, og for å kunne gi disse jentene et godt fotballtilbud. En viktig årsak til at det er Korsvoll vi vender oss mot er at mange av disse jentene skal gå på Engebråten.

Og nå skal det virkelige jenteløftet komme, ifølge Bergsvand.

– Ja nå jobber vi med et jenteløft, vi ønsker bærekraftige jentelag i alle årganger. Vi jobber med en ny organisering og at vi skal få inn «riktige» mennesker som kan være med å bygge opp jentesiden i klubben. Det betyr å bygge på de tallrike årgangene som nå er i barnefotballen. Nøkkelordet her er kompetanse. Hos trenere, hos foreldre og hvordan vi som klubb kan kvalitetssikre og legge til rette for dette. Det skal være mulighet for å utvikle seg som spiller og trener i Kjelsås, og vi må nok bry oss mye mer som klubb i forhold til trenerutvikling enn det vi har gjort.

Bergsvand tar selvkritikk som styreleder på det som har skjedd, og kanskje ikke har skjedd:

– Vi har ikke vært gode nok, og vi har sviktet jentene i de årgangene som nå er borte. Det beklager vi.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...