Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

- Vi har nok barnehager i dette området!

Nå kjemper Thora Asbjørnsen og Inger Helene Wesenberg for Omsorg+ på Berg Gård.

Retning Bergskogen: I denne delen av bygget ønsker Thora Asbjørnsen og Inger Helene Wesenberg Omsorg+ velkommen.

Inger Helene Wesenberg, Ellen Rydningen og Thora Asbjørnsen har i en årrekke kjempet for Omsorg+ i nordre del av bygningsmassen på Berg Gård.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

BERG: - Ellen Rydningen og jeg har vært tilstede på utallige bydelsutvalgsmøter, men følte aldri at vi nådde helt frem.

Berg gård ble disponert til barnehage, men en del av bygningsmassen står foreløpig tomt og ubrukt - det er i denne delen vi ønsker Omsorg+, sier Wesenberg.

- Det er mange i dette området som trenger en slik plass, og behovet er skrikende mens barnehager prioriteres, gang på gang, sier Asbjørnsen.

Hun er leder av brukerrådet ved Ullevål Hageby seniorsenter og medlem av Nordre Aker eldreråd. Wesenberg er i brukerrådet og i helselaget.

- 24. oktober er det bydelsutvalgsmøte, og vi vil igjen ta opp saken vedrørende tilbud til eldre i bydelen, sier Asbjørnsen.

LES OGSÅ: Bli med på en magisk kveldstur!

- Eldre må prioriteres

De gir seg ikke før vedtaket er et faktum.

- Det handler om prioriteringer, og nå føler vi at barn og barnehager har blitt prioritert i denne delen av byen lenge nok! sier Asbjørnsen, tydelig frustrert.

- Det er jo bare å se på oss, det. Vi har ikke 20 nye år å bruke på dette, men ønsker at ting skal falle på plass snarlig, slik at vi begge kan dra nytte av dette tilbudet, supplerer Wesenberg.

De viser vei rundt den aktuelle delen av bygningsmassen på Berg gård. Delen ser i øyeblikket ut til å stå tom. Berg Gård omfatter ellers to barnehager i tillegg til Berg gård fritid og avlastning.

LES OGSÅ: - Jeg ville ikke etterlatt meg så mange bevis

- Slutten av 2015

- Det pågår en planprosess for rehabilitering av hovedbølet på Berg gård.

Dette har tatt lang tid og planarbeidet har vært gjennom ulike faser av kvalitetssikring hva angår ombygging/rehabilitering og kostnader i den forbindelse, sier fungerende bydelsdirektør Preben Winger.

- Vi har godt håp om at klarsignal gis for detaljplanlegging i løpet av høsten. I så fall vil vi ha ett rehabilitert hovedbøl på plass mot slutten av 2015.

Det legges opp til fortsatt drift av barnehage, samtidig med opparbeidelse av omsorgsboliger og et mindre dagsenter rettet inn mot utviklingshemmede, opplyser han.

Thora Asbjørnsen synes prosessen har tatt for lang tid.

- Første gang vi henvendte oss til Nordre Aker Budstikke var 15. januar 2009. Overskriften på innlegget de gang var «Berg Gård - igjen».

Jeg synes den offentlige kvernen maler forferdelig sent. Det er helt utrolig at det kan ta så mange år å få til et tilbud til eldre i denne delen av bydelen og det er Omsorg+ vi stadig ønsker oss.

Vi vil ikke ha flere barnehageplasser på Berg Gård, da vi mener det fører til alt for stor slitasje på området i tillegg til selve Bergskogen, avslutter Asbjørnsen.

LES OGSÅ: Drap med hammer opp i retten

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...