ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Nabo fortviler over bråk og hærverk:

– Vi har snakket til ungdommene og bedt dem om å fjerne seg!

Barnehagen er preget av forfall og hærverk. Foto: Kristin Tifte Haga

– De svarer med ukvemsord som «ikke faen di merr» og lignende, og sier at her har de lov til å være siden det er kommunal eiendom, forteller leser fra situasjonen i og rundt den nedlagte barneahagen. Eier Omsorgsbygg er klar over situasjonen - eiendommen har nå stått brakk i rundt tre år.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.06.2020 kl 14:42

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

TÅSEN: En leser skriver i en e-post til Nordre Aker Budstikke om hærverk ved den nedlagte kommunale Månejordet barnehage i Rektorhaugen:

– Barnehagen blir misbrukt av en gjeng av ungdommer, rundt 11-13 år gamle. De har revet av plater som de bruker som rullebaner for syklene sine. Dørlåsen er forsøkt brutt opp, og et sittebord utenfor er også ødelagt. Søppelkassene triller de ut i veien, og skaper faktisk trafikkfarlige situasjoner i ellers stille og fredelige Rektorhaugen.

Ifølge leseren har forsøk på å tilsnakke ungdommene ikke blitt tatt godt i mot.

– Vi har snakket til dem flere ganger, og bedt dem fjerne seg, for bråket et påtagelig. De svarer med ukvemsord som «ikke faen di merr» og lignende, og sier at her har de lov til å være siden det er kommunal eiendom. Politiet er blitt oppringt flere ganger, men de har ikke hatt anledning til å komme.

ANNONSE

– Riving eneste alternativ

Nordre Aker Budstikke tok kontakt med kommunale Omsorgsbygg, som eier eller paviljongene der barnehagen holdt til. Kommunikasjonssjef Marte Svenneby sier at det per nå ikke foreligger konkrete planer for eiendommen.

– Vi har også selv observert at det er hærverk på eiendommen, så det jobbes med å få til en løsning. Paviljongen ble satt opp i 2005, for å skaffe tilstrekkelig med barnehagekapasitet i bydelen. Det har ikke vært barnehagedrift der siden 2015, da kapasiteten ble ansett som tilstrekkelig. Etter det ble eiendommen leid ut til ulike andre formål et par år, sier Svenneby, som ikke ønsker å kommentere utleien som skjedde fra 2015-2017.

Tidligere Månejordet barnehage i Rektorhaugen. Foto: Kristin Tufte Haga

Nå har eiendommen stått brakk siden 2017.

ANNONSE

– Jeg har snakket med eiendomsteamet, så de er som sagt klar over problemet med hærverk og vurderer hva de skal gjøre på eiendommen. Det er beklagelig at det nå ser ut som det gjør. Det har ikke vært barnehagevirksomhet i denne paviljongen siden 2015, eller annen virksomhet siden 2017. I de tre årene som har gått etter den tid, har det vært jobbet med ulike løsninger for avhending av bygget. Det har vi dessverre ikke lykkes med, så nå er riving det eneste alternativet som gjenstår, ifølge Svenneby.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE