Nordre Aker Budstikke

Helsebyråden:

– Vi klarer ikke å teste 70.000 studenter rett før jul

Helsebyråd Robert Steen under pressekonferansen i Oslo rådhus for å orientere om nye koronatiltak i Oslo fram mot jul. Foto: Heiko Junge/NTB

Oslos helsebyråd Robert Steen ber folk tenke seg om og vurdere om de trenger en koronatest, og ikke bare gjøre det fordi man skal reise hjem til jul.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.12.2020 kl 16:12

OSLO: På spørsmål om hva Oslo kommune tenker om at flere vurderer å teste seg før de skal reise hjem til jul, viste Steen til at det er FHIs retningslinjer på hvem som skal teste seg, som gjelder.

– Det er god kapasitet på testkapasiteten i Oslo, men vi klarer ikke 70.000 studenter fredag den 18. desember. Jeg tror man skal tenke seg om litt om hvorvidt man har behov for test, eller om man gjør det bare fordi man skal reise hjem, sier Steen.

Samtidig advarer han mot en falsk negativ test, altså at man tester negativt, men så er smittsom når man kommer hjem til jul.

Viderefører nedstengingen

Byrådet forlenger den sosiale nedstengingen av Oslo frem til 7. januar. Det kom frem i en pressekonferanse torsdag.

Samtidig understrekes det at forbudet mot å samles flere enn 10 personer i private sammenkomster, og at man ikke bør ha flere enn 10 nærkontakter i løpet av en uke.


Dermed vil det ikke være mulig med to selskaper med ti gjester i jula, slik de nasjonale rådene gir. Det må gå minst én uke mellom to slike samlinger, understreker byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Les mer om situasjonen i Oslo her:

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...