Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

– Vi må samarbeide på flere nivåer for å stanse fortettingsplanene

Nestleder og leder i Nordre Aker Venstre, Gaute Gaasemyr og Ingeborg Briseid Kraf, sammen med stortingsrepresentant, og tidligere byutviklingsbyråd, Ola Elvestuen. Foto: UTLÅNT

Tirsdag denne uken var stortingskandidat for Venstre, Ola Elvestuen, og leder i Nordre Aker Venstre, Ingeborg Briseid Kraft, ute og banket på dører på nedre Grefsen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.09.2017 kl 15:23

GREFSEN: Beboerne på nedre Grefsen har vært svært engasjert i forbindelse med den planlagte fortettingen av småhusområdene, noe som ble et tema ved flere dører, da Venstre-politikerne var innom.

LES OGSÅ: Slik gikk det da bystyret stemte over planene om å ta nedre Grefsen ut av kommuneplanen

– Jeg var litt spent på hvordan det ville være å gå dørbank i dette området, men alle vi snakket med hadde fått med seg at Høyre og Venstre i Oslo har fremmet felles forslag mot fortettingsplanene, så vi ble tatt veldig godt imot, sier Kraft.

Både hun og Ola Elvestuen er skuffet over at byrådspartiene ikke stemte for de borgerlige partienes forslag i bystyret.

LES OGSÅ: Aksjonsgruppa har samlet svar fra alle partiene: Dette mener de om nedre Grefsen


– Byutvikling handler jo om at bomiljøet skal bli bedre etter at området er utviket, ikke omvendt, sier Elvestuen og rister på hodet.

Selv om boligetterspørselen i Oslo de siste årene har vært stor, mener Elvestuen at man har tid til å tenke seg om to ganger før man slipper utbyggerne løs. Det siste året har også boligetterspørselen i Oslo gått ned.

– For noen år siden ble det mye diskusjon hvis det var planer om å bygge et hus over 12 etasjer, nå har vi saker om høyhus på nesten hvert eneste møte i bydelsutvalget, sier Kraft, og legger til:

– Det er skremmende å se hvordan utbyggerne får stadig friere tøyler og politikerne gradvis mister kontrollen over byutviklingen.

– Hva har fortettingsplanene på nedre Grefsen med politikken på Stortinget å gjøre?


Elvestuen forklarer:

– Her må vi samarbeide på flere nivåer. De som sitter på Stortinget må endre plan- og bygningsloven slik at kommuneplanen ikke er juridisk bindende. Slik loven er nå, mister lokalpolitikere handlingsrommet til å vurdere konkrete prosjekter, og det er svært vanskelig både for befolkningen og politikerne å gå grundig inn i sakene, fordi planen for hele kommunen må behandles under ett. Vi må ha demokratisk kontroll over utviklingen i byen, og den makten må vi få gitt tilbake til lokale folkevalgte i neste Stortingsperiode, avslutter Elvestuen.

LES OGSÅ: Erna Solberg og Trine Skei Grande til Sognsvann i valgkampinnspurten

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...