Bydelens største vel har rundet 100 år:
– Vi ønsker å bo i et grønt, trivelig og aktivt område

Feiret 100 år: Studenter fra Norges musikkhøgskole spilte på jubileumsfesten til Berg Nordberg og Sogn Vel. Foto: Janina Lauritsen
Vellet inviterte folk som har bidratt til å gjøre bydelen til et trivelig sted å bo til en hyggelig jubileumsfest.
Publisert: 24.03.2018 kl 12:07
Sist oppdatert: 24.03.2018 kl 14:21
BERG: Berg, Nordberg og Sogn Vel (BNS) har rundet 100 år. I den anledning inviterte styret til fest på Berg Gård, torsdag 22. mars.
– Vi er 101 år, så vi er litt forsinket med feiringen, sa styreleder i BNS, Henning A. Iversen i sin tale under jubileumsfesten.
– I 1917 var det lys i gatene, settepoteter og melkelevering som var viktige oppgaver for vellet. 101 år senere er oppgavene annerledes, men paragrafen vår er den samme, fortsatte han.
Opptatt av gode møteplasser
Og paragrafen til vellet er altså «Til fellesskapets beste».
– Vi er opptatt av å sikre gode, felles møteplasser for alle som bor i området. Vi ønsker å bo i et grønt, trivelig og aktivt område. Vi er ikke imot all fortetting, men vi mener det må skje innenfor de rammene og reglene som finnes. Og vi prøver å ha en aktiv dialog med politikerne i vårt område, sier Iversen til Nordre Aker Budstikke.
Berg, Nordberg og Sogn Vel strekker seg fra Sognsvann i nord, ned mot Ullevål i sør, fra Gaustad i vest mot Akerselva i øst. Det er ca. 7500 husstander, altså nesten 25.000 mennesker innenfor området til vellet. BNS kommer til å bytte navn etter hvert, da legger de også til Tåsen.
– Området har blitt fortettet i generasjoner, og dette er fortsatt et attraktivt sted å bo – det jobber vi for å bevare, sa Iversen også i sin tale.
LES OGSÅ: Kjemper for byens nabolag: Står sammen fra Lindeberg til Montebello
Inviterte folk som jobber for fellesskapet
– Berg Nordberg og Sogn Vel ble stiftet på Berg Gård – i dette rommet for 101 år siden, fortsetter Iversen til lokalavisa.
Vellet inviterte folk som jobber for fellesskapet. Alle har på hver sin måte bidratt til at bydelen er et trivelig sted å bo. Disse sto på gjestelisten:
Bakkehaugen Vel, BNS Styre, BNS Valgkomité, Bydel Nordre Aker ved BU-leder Per Henry Christiansen, byantikvaren, Lions’ president, Naturvernforbundet lokallag Nordre Aker, Norberg Menighetsråd, Rotary, Sogn Frivillighetssentral, Sogn Historielag – og Nordre Aker Budstikke.
BNS er partipolitisk uavhengige, men de snakker med politikerne. Av saksområder som vellet er spesielt opptatt av, kan vi nevne trafikkforhold, grøntarealer og turveier. BNS jobbet blant annet for å få på plass Tåsentunnelen for å få trafikken vekk fra Tåsen skole.

JUBILEUMSFEST: Alle på gjestelisten har til felles at de på hver sin måte bidrar aktivt til at bydelen er et trivelig sted å bo. Foto: Janina Lauritsen
– Hva skulle vi gjort uten vellene
Byantikvar Janne Wilberg holdt foredrag før middagen.
– Vi har felles interesser med byantikvaren. Vi ønsker å bevare de verneverdige interessene vi har på en god måte, sier Iversen.
– Den jobben dere gjør er viktig. Dette er et variert område, med mange verneverdige områder og spennende enkeltobjekter. Hva skulle vi gjort uten vellene, de som har en genuin interesse for lokalmiljøene? Tenk at dere er 101 år, det er helt fantastisk. Og jeg må si det skjer ting her! Tusen takk for jobben dere gjør for fellesskapet, sa byantikvaren.
LES OGSÅ:
Da den eldre mannen ikke betalte, tok butikken grep for å møte personer med demens på en bedre måte
Alt skjer ved Kjelsås High School
Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke
Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!