Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

1. mai:

«Vi skylder mange en stor takk»

Øverst: Dunia Zeinalzadeh, Arijana Topalovic, Marie Grytten. Nederst: Sigrid Thunes, Astrid Claussen og Alma Austin Kvalshaug-Moen. Foto: Privat

MENINGER: Men ord er ikke nok, vi må handle. Kampen for arbeid, heltid og et godt organisert arbeidsliv må tas hver dag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.05.2021 kl 12:52

I likhet med i fjor kommer vi til å savne 1. mai-toget. Å gå skulder i skulder og vite at vi står sammen. Vi har feiret arbeidernes dag i mange tiår. Likevel har vi en lang vei å gå. Skillet mellom arbeidsfolk og rike har blitt pinlig tydelig det siste året. Skillet som kommer fram når vi ser det er hundre meter med kø til vinmonopolet på den ene siden og på den andre siden hundre meter med kø til fattighuset. Dette er ikke vårt Norge.

I år er det 10 år siden 22. juli. Terrorangrepet var et angrep på samfunnet, landet og demokratiet vårt. 22. juli er et vondt minne for oss alle. Noen sin hverdag har blitt normal igjen, men for andre har tiden stått stille. Det er vår jobb å holde løftet vi ga. Vi skal aldri glemme. Hver dag skal vi løfte verdiene om demokrati og åpenhet. Det er gjennom fellesskapet vi tar vare på hverandre

I et år har en pandemi preget oss alle. Vi ungdom har følt på utfordringene korona har medført. Hjemmekontor og ensomhet har blitt den nye normalen. Våre tanker går ut til alle de som har blitt permittert. Til de som har måttet sette livene sine på pause og til de som har en hverdag preget av usikkerhet.

Vi skylder mange en stor takk. Til alle de som kjører ambulanser, busser og lastebiler. Til alle som har satt andres helse før sin egen. Og til alle de som ikke har mulighet til å ha hjemmekontor, men som hver dag er med på å holde samfunnet vårt gående. Men ord er ikke nok, vi må handle. Kampen for arbeid, heltid og et godt organisert arbeidsliv må tas hver dag.

1. mai er først og fremst en kampdag. Det var store steg vi tok for å sikre retten til åtte timers arbeidsdag, ferie og pensjon. Vi er stolte av at hvert år er en tydelig markering for arbeidere. En dag satt av til å sette vanlig folk på dagsorden. Hvor vi hedrer dem, hører dem og ser dem.


Gratulerer med dagen!

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...