Nordre Aker Budstikke

Vi spurte om når det kan åpnes her

Myrerskogveien ned mot Grefsenveien.

Sporveien fortalte nylig om når Grefsenveien, fra Platåveien til Midtoddveien etter planen åpnes for ordinær biltrafikk. Men hva med Myrerskogveien og Marsveien?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.04.2019 kl 08:30

KJELSÅS: Ikke til å unngå å legge merke til at det arbeides i Grefsenveien. Trikkeskinnene og trikketraséen oppgraderes fra Platåveien til Midtoddveien, Sporveien er prosjektleder og byggherre. Per i dag er det kun mulig for biler og busser å kjøre Grefsenveien fra Midtoddveien i sørlig retning, mot Grefsen.

Julegaven til mange Kjelsås- og Grefsen-beboerne fra Sporveien, er å åpne for normaltrafikk for buss og bil på nevnte strekning - her kan du lese saken fra forrige uke.

Samtidig arbeider Vann- og avløpsetaten i Myrerskogveien og Marsveien, inn mot Grefsenveien - noe Nordre Aker Budstikke også har omtalt tidligere.

Hva med Marsveien og Myrerskogveien?

Vi spurte Vann- og avløpsetaten (VAV) om de er i rute, tidligere har arbeidene vært planlagt å være ferdige mot sommeren 2019.

– Myrerskogveien mot Marsveien er planlagt åpnet for ordinær biltrafikk innen 1. juli. Men dette avhenger av at det ikke avdekkes forhold i grunnen som kan føre til forsinkelser. Man vet aldri hva som kan oppstå av utfordringer under bakkenivå. Alt er ikke synlig på kart og lignende, ifølge pressekontakt Margrete Fiddan Nilsen i Vann- og avløpsetaten.


Hun legger også til at trafikale utfordringer kan oppstå, med tanke på at det er flere aktører i området og det er store komplekse områder med anleggsarbeid i et tett bebygd område, med skoler med kollektivtrafikk.

– VAV har hele veien dialog med Sporveien og Ruter. Endringer, forsinkelser og eventuelle utfordringer og så videre hos de andre aktørene har dermed påvirkning for VAVs arbeider framover. Det skjer månedlige koordineringsmøter med VAV, Sporveien og Ruter, for å informere hverandre om status og framdrift i de ulike prosjektene, fortsetter hun.

Og det pekes at Sporveien er byggherre i Grefsenveien:

– Strekningene mot Grefsenveien kan ikke VAV alene bestemme ferdigstillelsesdato på, fordi Sporveien er byggherre og har overordnet ansvar for anleggsarbeidene i Kjelsåsveien. VAV må dermed tilpasse seg Sporveiers arbeider i Kjelsåsveien, avslutter hun.

Kun en fil

Ifølge saken fra forrige uke, vil det ved åpning mot Grefsenveien, fra Marsveien og Myrerskogveien, i juli eventuelt uansett kun være mulig å svinge sørover i Grefsenveien, mot Storo, men dette er ikke noe Sporveien har bekreftet eller avkreftet i skrivende stund. Sporveien åpner som nevnt ikke for ordinær biltrafikk på strekningen Platåveien - Midtoddveien før til jul 2019, etter planen.


I samme sak går det også frem at strekningen Storokrysset mot Disen, ikke åpnes for ordinær trafikk med bil, før senere.

LES OGSÅ: Hva skjer egentlig ved Kuben, når skal leilighetene bygges?

Meld deg på nyhetsbrev

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...