Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

- Vi vil gjøre alt vi kan for å få den tilbake!

Men buss 55 var ikke død ... Enstemmig BU med vedtak til ny rutetrasé.

- KUNNE BARE BYTTET NAVN: Med et sterkt ønske om å snart stå smilende foran nye buss 55 inntar Bente M. Larsen (Ap) og Bent Gether-Rønning (H) plassene på Kjelsås stasjon. Foto: Foto: Elisabeth Wang

19. august i fjor ble buss linje 55 lagt ned til stor fortvilelse fra tidligere passasjerer og beboere i området. Nå kan et nytt vedtak blåse liv i den populære bussruten.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

LILLO/GREFSEN: - Jeg bor selv i høyblokka ved Lillo terrasse og får stadig spørsmål fra beboere og folk i nærmiljøet om når bussen kommer tilbake.

- Jeg er da kjapp med å svare at bydelspolitikerne jobber med saken for å få bussen tilbake, sier gruppeleder i Arbeiderpartiet, Bente M. Larsen.

Lavt belegg

I forbindelse med «nye» Grefsen skole, ble det bestemt at Kapellvei-strekningen forbi skolen, skulle stenges for trafikk.

Strekket ble i stedet oppgradert til gang- og sykkelvei. Grunnet denne avgjørelsen og lavt antall passasjerer på strekningen besluttet Ruter å legge ned buss 55.

- Det som er annerledes nå er at vi har foreslått en helt ny og endret trasé som i tillegg er lengre enn den opprinnelige, sier Larsen.

LES OGSÅ: Oslo sitter på en enorm gjeldsbombe

- Genistrek

Ved bydelsutvalgsmøtet 19. juni kom det enstemmige vedtaket:

«Bydelsutvalget viser til tidligere innspill og ber om at Ruter til erstatning for den nedlagte bussrute 55 velger traseen Nydalen- Storo-Kapellveien-Bråtenallèen-Betzy Kjelsbergs vei-Grefsen skole-Kjelsås stasjon tur-retur, sekundært snur ved Grefsen skole eller Engebråten som skissert i tidligere forslag.»

- Jeg er nesten fristet til å kalle forslaget til ny trasé for en genistrek, men jeg vil nøye meg med å kalle det et Koenigsegg, sier BU-leder Bent Gether-Rønning (H).

LES OGSÅ: Se opp for lommetyver her

- Taxi er ikke et alternativ

Bente M. Larsen mener det er på høy tid å få på plass et nytt alternativ til rute 55. Tilgjengelighet til bydelens knutepunkter og offentlige tilbud er et av argumentene.

- Mitt inntrykk er at svært mange mennesker har savnet dette busstilbudet, men kanskje da spesielt folk som ikke disponerer egen bil, eldre og uføre.

- Rent fysisk er det ikke langt ned til Ring 3, hvor nærmeste mulighet nå er, men man må ned Skolebakken og det er for mange en stor utfordring, sier Larsen og fortsetter:

- Da, spesielt i vinterhalvåret, blir det lett å blant annet ty til taxi. Det kan jo ikke være et godt alternativ.

LES OGSÅ: - Ikke alle byer er så fryktløse som Oslo

Skal leies ut

Vedtaket oversendes Ruter i disse dager. Busstilbudet for 2015 vedtas i november.

- Flerbrukshallen ved Grefsen skole vil komme i bruk fra januar 2015, og kunstgressbanen i tilknytning til denne f.o.m. 1. mai 2015. Utenom skoletid skal både hallen og banen leies ut til ulike aktiviteter.

- Det er ikke tatt høyde for annen parkering av biler enn pålagte handikapplasser. Dette er nok et tungtveiende argument for å få bussen tilbake, noe som også Ruter vil være tjent med, avslutter Larsen.

LES OGSÅ: Det ble realt med kos på Grisen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...