Nordre Aker Budstikke

Politiet om ungdomsran:

– Vær gammeldags!

En gutt i midten av tenårene ble i april truet med kniv og ranet av flere andre gutter på Ullern. Foto: Terje Pedersen / NTB

– Som samfunn og som enkeltindivider skal vi ikke akseptere å bli utsatt for kriminalitet og annen grenseoverskridende adferd.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.10.2020 kl 20:45

OSLO VEST: Det skriver Ungdomsavsnittet ved Majorstuen politistasjon i et Facebook-innlegg tirsdag ettermiddag.

Innlegget er rettet mot foreldre, og politiet innleder med at de har en viktig melding angående ran, trusler og andre uønskede hendelser.

– Politiet opplever at ungdommer og foreldre er bekymret for å varsle. Telefonen eller meldingen til politiet uteblir. Redsler for represalier og voldsbruk virker å være den rådende årsaken.

– Bedre odds

Ungdomavsnittet mener ran, vold og trusler i det offentlige rom ikke varsles i tilstrekkelig grad. Hendelser på T-baner blir nevnt konkret.


– I dagens samfunn er det gode odds for å oppklare en sak. Jo tidligere politiet får startet en etterforskning, jo bedre er oddsene.

– Som samfunn og som enkeltindivider skal vi ikke akseptere å bli utsatt for kriminalitet og annen grenseoverskridende adferd, skriver politiet.

Oppfølging

I innlegget påpeker Ungdomsavsnittet at både offer og gjerningsmann får nødvendig oppfølging og hjelp i kjølevannet av en etterforskning.

De viser til at offeret blir fulgt opp gjennom samtaler og Trygghetsprogrammet. Likedan blir gjerningspersonen eller -personene hjulpet gjennom barnevernstiltak, ungdomsoppfølging og kriminalomsorg.


– De siste årene har vi gode eksempler på at både tiltak i hjemmet, plassering i institusjon og andre virkemidler har ført frem. Det nytter!

Trenger informasjon

– Hvis din sønn eller datter blir utsatt for en kriminell handling. Hvis det mangler en mobiltelefon eller en dyr jakke. Hvis noe ikke helt stemmer - meld deg på! Ta dette på alvor! Vær nysgjerrig, undrende, varm, pågående og gammeldags! Ring straks til politiet.

Videre skriver de Ungdomsavsnittet at de jobber kunnsskapsstyrt opp mot utsatte områder, miljøer og enkeltindivider.

– Dette er en satsing som SaLTo, bydelen, næringsliv og politiet er sammen om. Hvis vi skal lykkes med kriminalitetsbekjempelse og lidelsesreduksjon, trenger vi informasjon.


Politiet oppfordrer til deling av innlegget.

– Vi trenger at hele samfunnet er med. Vi trenger "nabokjerringmentalitet".

– "Våre ungdommer er vår felles fremtid - vårt felles ansvar", avslutter politiet.

Ung gutt ranet

Lørdag ble en ung gutt ranet på Kjelsås.

Politiets operasjonssentral bekreftet mandag kveld at tre personer ble pågrepet tidligere samme dag, mistenkt for ransforsøk.


Den ene av de tre pågrepne er under 16 år.

Politiet har ikke besvart Nordre Aker Budstikkes henvendelse om saken tirsdag.

– Viktig melding!

Her kan du lese innlegget i sin helhet:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...