Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker får 4,3 millioner:

– Viktigere enn noen gang

Camilla Strandskog (H) er veldig glad for at Nordre Aker får 4,3 millioner kroner til å styrke helsestasjonen og skolehelsetjenesten. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Nordre Aker får 4,3 millioner kroner til å styrke skolehelsetjenesten og helsestasjonen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NORDRE AKER: I 2021 bevilger regjeringen omtrent 1,3 milliarder kroner til satsning på helsestasjon og skolehelsetjenesten. 461,1 millioner kroner er øremerkede tilskudd som kommuner og bydeler kan søke om. Nå er midlene fordelt.

296 kommuner får midler til helsestasjon og skolehelsetjeneste i 2021.

– Helsestasjonene og skolehelsetjenesten bidrar til å gi barn og unge en trygg og god start i livet. De følger opp kvinner og familier i svangerskapet og i barselperioden. Koronapandemien har ytterligere vist hvor viktig denne tjenesten er. Jeg er veldig glad for at kommunene bygger ut tilbudet, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie, i en pressemelding på regjeringens nettside.

Nordre Aker får 4,3 millioner

Nordre Aker får 4,3 millioner kroner til å styrke skolehelsetjenesten og helsestasjonen.

Stortingsrepresentant og Nordre Aker-beboer, Camilla Strandskog (H), mener disse midlene er viktigere enn noen gang.


– Koronapandemien gjør at nære og kjente helsetilbud slik som helsestasjoner og helsesykepleier på skolen er viktigere enn noen gang. Særlig når vi vet at stadig flere unge sliter psykisk. Mange er også usikre på hvordan pandemien påvirker svangerskapet og barselperioden. Helsestasjonene er viktig for informasjon og oppfølging underveis, sier Strandskog til Nordre Aker Budstikke.

Hun sier dette arbeidet har vært viktig for Høyre i regjeringen, og at satsningen har gitt resultater.

– Fra 2015 til 2019 er antallet årsverk økt med over 30 prosent. Målet til Oslo Høyre er at vi får styrket tilbudet enda mer, særlig inn mot barn og unge, sier Strandskog.

Omdisponerer midler til digitale tjenester

Helsedirektoratet har fordelt de øremerkede midlene etter søknad. Minst 296 av landets 356 kommuner har fått tilskudd gjennom ordningen i 2021. Over 102 millioner kroner er gitt i tilskudd til jordmorårsverk.

Tilskuddet er fra 2021 omgjort til en rent lønnstilskudd til årsverk for lege, jordmor, fysioterapeut, psykolog og helsesykepleier. I tillegg kan det gis støtte til administrativt støttepersonell. Dette er gjort for å målrette midlene mot den aller viktigste ressursen i tjenesten. Tilskuddet er også gjort treårig for å gi større rom for forutsigbarhet og planlegging for kommunene.


På bakgrunn av ønsker fra barn og unge selv, har regjeringen også omdisponert 35 millioner av tilskuddet til å utvikle og drifte digitale tjenester til barn og unge, inkludert digitalisering av helsestasjons- og skolehelsetjenesten.

– God tilgjengelighet er viktig for at barn og unge skal oppsøke hjelpetilbud. Barn er til stede på digitale plattformer. Da må hjelpetilbudene også være det, sier Høie på regjeringens nettside.

Nyhetsbrev

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...