Nordre Aker Budstikke

Vil åpne barnehagen for yngre barn

Den ligger fint til, Solemskogen Naturbarnehage, også med egen skøytebane. Foto: SOLEMSKOGEN NATURBARNEHAGE

– Det handler om å legge til rette for barnas behov, og om det å ha mulighetene til å ta inn yngre barn. Altså ha nok plass, sier Rigmor Bjerke Marcussen, styrer i Solemskogen Naturbarnehage.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.03.2018 kl 13:13

SOLEMSKOGEN: Nylig søkte Solemskogen Naturbarnehage om å få ta inn yngre barn enn ett år. Styrer i barnehagen, Rigmor Bjerke Marcussen, forteller at hovedgrunnen til at de ønsker å senke aldersgrensen, er at de vil åpne opp for en større søkergruppe.

– Vi hadde to, eller tre, søkere i høst, som var født i oktober 2016. Da kunne ikke de barna begynne 1. august, fordi de var under ett år.

Må ha plass

Hun forteller ellers at det ikke er noen særlige problemstillinger ved å ta inn barn på eksempelsvis 10 måneder, slik de har tenkt.

– Det handler om å legge til rette for barnas behov, og også om det å ha mulighetene til å ta inn yngre barn. Altså nok plass. Vi har store lokaler med ulike rom, som vi kan dele inn, og samtidig har vi store utearealer, sier Marcussen.

Hun fortsetter:


– Det må være mulighet til å skille de minste fra de større, også på vegne av de større som trenger å få være alene med hverandre, og leke eller holde på med sine ting i fred. Samtidig som energiske toåringer kan bli litt vel vilt innemellom, for de minste, legger hun til.

Mindre ute når det er kaldt

De er mye ute, barna i Solemskogen Naturbarnehage.

– Men klart at de yngste er litt mindre ute enn de eldste. For eksempel på kalde vinterdager, så er det viktig å kunne røre på seg ute, være med i aktivitetene og leken, for ikke å fryse. Har man for mye tøy på seg, så blir bevegelsesfriheten mindre, særlig for de minste, legger hun til.

Helt nede i åtte måneder

Ifølge barnehagekontoret i Nordre Aker er det per i dag to kommunale barnehager som er godkjent for barn under ett år – Bråtenalleen barnehage og Bergtunet barnehage. Nedre grense for disse barnehagene er 10 måneder.

De fleste private, ordinære barnehagene i bydelen er godkjent for barn under ett år, alle familiebarnehager og alle SiO-barnehagene - eller studentbarnehagene. Sistnevnte har åtte måneder som nedre grense.


– Når det gjelder Solemskogen er det foretatt befaring og varslet at vi etter orientering om tilrettelegging og befaring i lokalene vil godkjenne ned til 10 måneder, sier Hilde Tomta Strønen, fungerende seksjonssjef ved barnehagekontoret i Bydel Nordre Aker, til lokalavisa.

Flere før

Barnehagekontorets statistikk viser også at antall barn under ett år har variert endel de siste ti årene.

Antall barn under ett år i barnehager i Nordre Aker de siste 10 årene.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...